Kandıra'ya bağlı Seyitaliler Köyü'nde yüzlerce hayvan, tel örgülerle çevrilen bir özel arazide tutuluyor. Köpeklerin neden burada tutulduğu anlaşılamazken, hayvanların kimler tarafından ve neden buraya getirildikleri ise bilinmiyor.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre barınakların dahi yasak olduğu ülkemizde,  böylesine bir hayvan hapishanesinin olması çok dikkat çekici. Küpeli ve cins köpeklerin de olduğu hapishaneden yayılan ağır koku, köpeklerin kendi pislikleri içinde yaşadığını gösteriyor. Herhangi bir yetkilinin bulunmadığı alanda elektrik ve su da yok. 

Bakımsız ve pislik içindeki arazide bulunan prefabrik yapılarda da yüzlerce hayvan kapalı tutuluyor. Daha önce Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından 800 TL ceza kesildiğini öğrendiğimiz arazi sahipleri, aradan geçen zaman içinde köpek sayısını da arttırmışlar. Büyük köpeklerin küçük köpekleri açlıktan parçalayarak öldürdükleri daha önce fotoğraflanan arazide biz de çok acı bir olaya şahit olduk.

KURTARAMADIK!
Arazinin en alt bölümlerinde bulunan, üstü de kapatılmış olan bir bölmede, çok agresif büyük bir köpekle, yerde duran ve hareket dahi edemeyen, acı içinde sürekli ağlayan bir yavru köpek olduğunu gördük. Anladık ki, zavallı yavru, büyük köpek tarafından hırpalanmış. Heryer demir tellerle çevrili ve özel bir arazi olduğu için içeri giremedik ve müdahale edemedik. Büyük bir üzüntü içinde dönmek zorunda kaldık. 

YAVRU KÖPEĞİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
buse demir 11 yıl önce

5199 sayılı hkk'nu yönetmeliği ilgili maddelerince il çevre ve orman md.lüğü ile birlikte denetlemeye giderseniz ,şartların kötülüğünü tespit eder ve müdürlük tutanakla el koyar ve size veya bakımevi yetkililerine tutanakla verir. sahibine de idari para cezası keser. eğer mekanda kimse yoksa ve hayvanın hemen alınması gereken bir durum varsa polis ile alınır. eskişehir'de bu şekilde bir çok hayvanı sahibinden aldık..

neden hala hiç birşey yapılmıyor...

banner2817