G-20 VE KÜRESEL YÖNETİŞİM KONFERANSI İSTANBUL’DA YAPILDI
 Gebze Belediyesi ileŞehir Üniversitesi ve Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ekonomi direktörlüğünün işbirliğinde düzenlenen “Değişen Türkiye Değişen Dünya: G20 ve Küresel Yönetişim” başlıklı konferans SETA’nın İstanbul Ayvansaray’daki merkezinde yapıldı.Daha önce de Akademi 20 (A20) Platformu çerçevesinde Gebze, Eskişehir ve İstanbul’da düzenlenen panel ve konferanslarda bir araya gelen akademisyenler, Türkiye’nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya gerçekleşecek liderler zirvesi öncesi, uluslararası siyaset ve ekonomide son yıllarda değişen yapıyı ve G20  öncülüğünde gerçekleşen reformları analiz etti.

AKADEMİSYENLERDEN BAŞKAN KÖŞKER’E TEŞEKKÜR

İki oturum halinde gerçekleşen konferansın birinci oturumunda G20’nin küresele yönetişim için ne anlam ifade ettiği uluslararası ilişkiler perspektifinden değerlendirildi. SETA Ekonomi Direktörü Doç. Dr. Sadık Ünay’ınmoderatörlüğünde gerçekleştirilen ve “Uluslararası İlişkiler Perspektifinden G20 başlıklı oturuma konuşmacı olarak Prof. Dr. İbrahim Kaya (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav (Yıldız Teknik Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Talha Köse (İstanbul Şehir Üniversitesi-SETA), Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın (İstanbul Ticaret Üniversitesi-SETA) katıldı.

TCMB Meclis Üyesi Doç. Dr. Ahmet Faruk Aysan’ın moteratörlüğünde gerçekleşen ve “Uluslararası Ekonomi Perspektifinden G20” başlıklıikinci oturuma ise Prof. Dr. Vedat Akgiray ve Prof. Dr.Burak Saltoğlu (Boğaziçi Üniversitesi), Prof.Dr. Emine Nur Günay (Başbakan Başdanışmanı Eskişehir AK Parti Milletvekili) ve Doç. Dr. Hatice Karahan(Medipol Üniversitesi-SETA) konuşmacı olarak katıldı.Oturumların moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Sadık Ünay ve Doç.Dr. Ahmet Faruk Aysan liderler zirvesi öncesinde gerçekleşen konferanslara verdiği destekten dolayı Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817