Gazeteci yazar Ümit Zileli: “AKP ağır yargılanacak“
CHP İl Örgütünün 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği konferans, önceki gün İzmit Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti. İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın ev sahipliğindeki konferansa eski milletvekili Hikmet Erenkaya, eski İzmit İlçe Başkanı Necdet Çetinak, Kadın ve Gençlik kolları üyeleriyle çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açış konuşmasını yapan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Atatürk ve silah arkadaşlarıyla zaferlerimizi yeni nesle unutturmaya çalışıldığını söyledi. Kuşkan, “Komşularla sıfır sorun diye iktidara gelen AKP, kavga etmedik komşu bırakmadı. Türkiye kanı durdurma noktasında olması gerekirken savaşa ciddi destek veriyor. Biz CHP olarak barış dolu günler vaat ediyoruz” dedi. Daha sonra konferans konuşmacıları ADD eski Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli yarım saat süren konuşmalarında AKP eleştirilerine devam etti. Atatürk’ün dediği gibi ülkemizde hem hainlerin hem de vatanseverlerin olduğunu ifade eden Kazancı, “Biz bağımsızlık ve emperyalizme karşı zafer kazanmış bir milletiz” diye konuştu.

FİLEYE OY VERENDEN SÜRÜ OLUR

Konferans vermek için ilimize gelen Ümit Zileli, AKP’yi ağır şekilde eleştirdi. AKP’lileri vatansız olmakla, onlara oy verenleri haysiyetsiz olmakla suçlayan Zileli, “30 Ağustos tek kelimeyle Türk zaferidir. Ama bu adamlara ne kadar anlatırsan anlat anlamazlar. Çünkü bunlar vatansızlar. Vatansızlar milliyetsizdir. Şimdi Cumhurbaşkanı kulağı yanıyor diye resepsiyonu iptal etti. Atatürk ise attan düştüğü için kırık olan kemiklerini tahta kafese alıp yeni mezun olan öğretmenlerin törenine konuşmaya gitmişti. Aç insan önce kendini yer. Biz haysiyetimizi kaybettik. Bu sözü yüzde 42’yi tenzi ederek söylüyorum. Ama halkın büyük çoğunluğu dünyadan bir haber yaşıyor. Sanki yaşananlar Kongo’da oluyor. Daha fazla file getirirse oy veririm diyen bir zihniyetten ancak sürü olur. Bu ülkede emekliler, işçiler memurlar aklını başına alıp oy verseydi AKP olmazdı. Bunlar çok kötü gidecekler ve ağır yargılanacaklar. Ben de her gün davalarını takip edip size bilgi vereceğim” dedi.

BUNLAR AHLAKSIZLAR

Zileli sözlerine şöyle son verdi, “AKP neden gitmiyor? Çünkü halk kendini güvende görmek istiyor. Adam çıkıp 4+4+4 ile bütün okulları imam hatip yaptık diyor. Kendi torunu müfredatı da öğretmenleri de Fransız olan okulda okuyor. Bunlar bu kadar ahlaksızlar. O okuldan dini bütün adam mı çıkacak?  Türkiye’nin demokrasiyle ve insan haklarıyla alakası kalmadı. Ülkemiz demokrasi adıyla buz gibi faşizmle yönetiliyor. AKP gelmeden önce hapisanelerde 113 bin kişi vardı, şimdi 131 bin. Tüm aydınlar, gazeteciler, askerler hapisanede. Eğer çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız 30 Ağustos ruhuna sahip çıkın. Türkiye’de aydınlanma devrimi tamamlanırsa bir daha bu adamlarla karşılaşmayız. Ama mutlaka bir öncü lazım. Tabloya göre en yakın CHP. Ama CHP buna layık olmalıdır. Bu öncü, Hüseyin Aygün’e kurban edilmemelidir. Şuanda en koyu karanlığın içindeyiz. Yüzde 42’ye çok güveniyorum. Aydınlık günler yakın” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817