Gebze Belediyesi’ne birincilik getiren mobil uygulama
 e-Devlet Araştırma ve Uygulama Merkezi, 100 Türk belediyesi ile Kanada, Amerika, İngiltere ve Hindistan gibi ülkelere ait 50 belediyeyi kullanıma sundukları mobil uygulamalar yönünden inceledi. Araştırmanın sonunda Gebze Belediyesi’nin kullanıma sunduğu mobil uygulama “çift yönlü etkileşimli” kategorisinde birinci oldu.

e-Devlet Araştırma ve Uygulama Merkezi, toplam 100 Türk belediyesi ile birlikte Kanada, Amerika, İngiltere ve Hindistan gibi ülkelere ait 50 belediyeyi kullanıma sundukları mobil uygulamalar yönünden inceledi. Araştırmanın sonunda Gebze Belediyesi’nin kullanıma sunduğu mobil uygulama “çift yönlü etkileşimli” kategorisinde birinci oldu. Araştırmaya toplam 150 belediye 194 servis ile katıldı. Üç farklı kategoride araştırılan servislerden Türkiye’de çift yönlü etkileşimli servis sunan belediye sayısı 36’da kaldı. Vatandaşlar çift yönlü etkileşim servisiyle işlemleri kendileri kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Gebze Belediyesi’nin uygulamaya soktuğu mobil uygulama ile vatandaşlar vergi, borç sorgulama ve ödeme, imar durum sorgulama, Gebze Belediyesi’nin yaptığı ihalelerin takibi, 4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamında bilgi edinme başvurusu gibi bir çok işlemi yapabiliyor. Gebze Belediyesi mobil uygulaması akıllı telefonlara Google play ve app storeden ücretsiz indiriliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817