GEBZE İHH NEPAL'DE

İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Bölge Temsilciliği 2017 Kurban Çalışmaları Kapsamında Dünyanın farklı bölgelerinde mazlum ve yardıma muhtaç kardeşlerinin yanındaydı.

“Türkiye’den aldığımız emanetleri Nepalli kardeşlerimize teslim ediyoruz” diyen Muharrem ÇİFTCİ, İHH’nın on yıldan fazla bir süredir bölgedeki Müslümanlara okul, cami, kültür merkezi, yetimhane, Ramazan ve Kurban çalışmaları ile destek verdiğini, bu desteğin bundan sonra da süreceğini söyledi.

MUTLULUKLARINA ORTAK OLDULAR

Gebze Genç İHH sorumlusu Muharrem ÇİFTCİ kurban kesim ve dağıtım çalışmaları için Nepal’de 200 büyükbaş kurbanı Nepal’de ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtan İHH gönüllüleri çocuklar ile oyun oynayarak onların mutluluğuna ortak oldu.

İHH ‘nın bölgedeki partner kuruluşu İslami Sangh Nepal’i de ziyaret edere bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alan ekibimiz, Müslüman olan Hindu ve Budistlerin mirastan mahrum bırakılarak sosyal hayattan tecrit edildiğini kaydetti.

Yaklaşık 30 milyon nüfuslu Nepal'in yüzde 80’i Hinduizm’e inanıyor. Sınırları içerisinde çok sayıda dil ve etnik köken barındıran ülkede yaklaşık 1,5 milyon Müslüman yaşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817