GEBZE KURBAN BAYRAMI COŞKUSUNDA BULUŞTU
 Gebzelilerin coşku içerisinde bir araya gelerek kaynaştığı geleneksel kent bayramlaşması, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla kent meydanında gerçekleştirildi.

 

Gebze’de coşkulu bayramlaşma. Gebzeliler bayram coşkusunda buluştu. Hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in katılamadığı geleneksel kent bayramlaşması kent meydanı kültür merkezinde yapıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da Gebzelilerle buluştuğu kent bayramlaşmasına Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediyesi Başkan Vekili Nilay Ayran, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları idarecileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


KÖŞKER’İN SELAMINI İLETTİ

Bayramlaşma merasimin ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkan Vekili Nilay Ayran yaptığı konuşmasına kutsal topraklarda olan Belediye Başkanı Adnan Köşker’in selamlarını ileterek başladı. Bayramın kelime anlamı sevinç günü demektir. “Sevinci, mutluluğu, güzellikleri, birlikte kutlamak demektir” diyen Başkan Vekili Ayran, “Bayramlardan başka hiçbir gün, hiçbir etkinlik, bizlere bu sevinci, bu mutluluğu tattıramıyor. İnsani duyguların zirve yaptığı bu güzel atmosferi yaşatamıyor. Ben bugün bir arada idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı’nın hepimizce bu ulvi amaçlar doğrultusunda kutlanmasını temenni ediyorum. Bayramın kalplerimizi birbirimize daha fazla yaklaştırmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


SEVGİ VE KARDEŞLİK DEMEK

Başkan Vekili Nilay Ayran’ın ardından kürsüye söz alan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “Kurban eğitici ve öğreticidir. Bizleri bencillikten kurtarıp Allah’a yaklaştırır. Kurban sosyalleşmek ve tüm insanlığa ulaşmaktır. Sevgiyi, kardeşliği, bayramlaşmayı yaşatmaktır. Bayram toplumu birbirine daha çok yakınlaştırmaktır” dedi. Arslan’ın ardından selamlama konuşması yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ekim ayında iki bayram birden kutluyoruz. Biri Kurban Bayramı. 29 Ekim’de de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız.


İSLAM HOŞGÖRÜ DİNİ

Toplum olarak hem dini, hem milli bayramlara sahibiz. Allah nice bayramlara birlikte ulaşmayı nasip etsin” dedi. İslam coğrafyasında Kurban bayramının kan ve göz yaşı içerisinde girildiğini Türkiye’nin ise huzur içerisinde bayramın geçtiğini dile getiren Bakan Işık,  “Biliyoruz ki etrafımızda çok ciddi bir yangın var” dedi.  İslam’ın bir hoşgörü, barış dini olduğunu konuşmasında değinen Bakan Işık, “Maalesef birileri İslam’ın imajını bozmak için elinden geleni yapıyor” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından Gebzeliler ve protokol üyeleri Kurban Bayramını tebrik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817