GEBZE MECLİSİNDE ÖNEMLİ KARARLAR
 Gebze’de eylül meclisi yapıldı

Gebze Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Meclis üyelerinin gündem dışı sorularını cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahallelere yer altı çöp toplama konteyner sistemi kuracaklarını açıkladı

MUHTARLARA BİNA TAHSİSİ

Gebze Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısı kent meydanında bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yönettiği meclis oturumu bir önceki aya ait karar özetlerinin oylanarak kabulü ve yoklama ile başladı. Gündemde bulunan ve belediye sınırları içerisinde yapılan 18 parkın isimlendirilmesine ilişkin teklif ilgili komisyonun talebi üzerine oy birliğiyle ertelendi. H.Halil Mah. 1183 ada 9 parsel 339 m² alanlı parsel ile S.Orhan Mah. Gebze Belediyesi adına tescil gören 365.84 m² hissenin trampası ile ilgili Plan Bütçe -Hukuk Dilekçe Komisyonu Ortak Raporu oy birliğiyle kabul edildiği meclis oturumunda ayrıca; M. Sinan Mah. Dostluk parkı içinde bulunan muhtarlık binası ile A.Çeşme Mah. Şht. Şaban Töngel parkı içindeki muhtarlık binalarının 5 yıllığına ilgili muhtarlıklara tahsisi oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

KARARLAR OYBİRLİĞİYLE

İmar planı tadilatı ile ilgili İmar Komisyonu raporlarının oylanarak kabul edildiği eylül ayı meclis oturumunda ayrıca; memur Kadro Sınıf ve Derece Değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü talebi oy birliğiyle; mücavir alanlara belediye hizmeti götürülebilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü talebi oy birliğiyle; toplanan evsel atıkların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bertaraf tesislerine taşınmasına ilişkin protokolün onayı ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü talebi oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

KURBAN SATIŞ ALANI

Meclis oturumunun son bölümünde meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, köyleri yakından ilgilendiren 1/5000’lik planların tamamlandığı müjdesini de kamuoyu ile paylaştı. İZAYDAŞ’ın atık toplama merkezinin bulunduğu alana kurulacak olan kurban satış alanı hazırlıklarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Köşker, “Toplam 400 tüccarın yararlanabileceği elektrik, su hatlarının çekili olduğu kurban satış alanımızın hazırlıkları devam ediyor. Vatandaşlarımızın rahat ve sorunsuz alışveriş yapabileceği şekilde dizayn edilecek olan kurban satış alanımız her türlü donanıma sahip olacak” dedi.

MAHALLELERE YER ALTI ÇÖP KONTEYNERİ

Gebze’ye kazandırılacak kapalı pazaryeri projesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gerekli ve ilgili başvuru süreçlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki 20 günlük periyotta ihale aşamasına gelmiş olacağız. Gebze’mize yakışır büyüklükte bir kapalı pazarı kazandırarak Cuma Pazarı’nı kaldıracağız inşallah” dedi. Gebze’nin sorunlarını bildiklerini ve bur sorunlara ilişkin çözüm odaklı proje geliştirdiklerini belirten Başkan Köşker, yer altı çöp depolama konteyner sistemini mahallelere uygulayacaklarını açıkladı. 3,5 tonluk çöp konteynerlerini yer altına alacaklarını ifade eden Başkan Köşker, bu sistem sayesinde çöplerin dağılması ve koku sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Gebze Belediyesi ekim ayı olağan meclisi 1 Ekim Salı günü saat 16.00’da yapılacak.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817