banner2779
banner2752
banner2750

GEBZE-SARAYBOSNA ARASINDA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ
 Gebze Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Bosna Hersek ziyaretinde ülkenin önemli isim ve kurumlarıyla görüşme ve temaslarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Bosna Hersek Çevre ve Turizm BakanıEditaDapo’yu makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarete Başkan Köşker’in eşi Ragibe Köşker ve başkan yardımcısı Nilay Ayran ile birlikte belediye meclis üyeleri de katıldı.

KÖŞKER BAKAN EDİTA DAPO’YA GEBZE’Yİ TANITTI

Bosna Hersek Federasyonu Çevre ve Turizm BakanıEditaDapo’yaGebze’yi tanıtan kısa bir sunum yapan Başkan Köşker, “Gebze 3 binden fazla sanayi kuruluşu ve uluslararası şirketlerin faaliyet gösterdiği, dokuz adet organize sanayi bölgesi bulunan, Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10’unu barındıran büyük bir sanayi şehridir. Halen devam eden bilişim vadisi ve ülkenin en büyük bilimsel araştırma kuruluşuna sahip olan Gebze aynı zamanda bir bilim şehridir” dedi. Sanayi ve bilim kenti Gebze’yi tarihi ve turistik yönüyle de öne çıkarmak istediklerini belirten Başkan Köşker,“Bosna’yı fetheden Fatih Sultan Mehmet Gebze’de vefat etti. Sultan Fatih’in vefat yıldönümünde geleneksel olarak düzenlediğimiz sempozyum ve Hünkara Vefa etkinliklerinde sizleri de aramızda görmek istiyoruz.” dedi.

TARİH VE KÜLTÜR TURİZMİNDE İŞBİRLİĞİ

Bosna’nın her köşesinde Osmanlı’nın ve Fatih Sultan Mehmet’in izlerini görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Köşker, “Bosna Hersek ile bir kardeş şehir ilişkisi kurmak için çalışmalara başladık. Tarih, kültür, turizm, eğitim ve ticaret başta olmak üzere kardeş Bosna halkı ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmek ve Bosna Hersek’in güçlenmesine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. Bosna Hersek Çevre ve Turizm Bakanı EditaDapo da, Bosna Hersek’e gösterdikleri yakın ilgi ve ziyaretlerinden dolayı Başkan Köşker’e teşekkür etti. Kardeş ülke Türkiye’nin her zaman desteğini ve yardımını gördüklerini ifade eden Bakan EditaDapo, Gebze’yi de en kısa zamanda ziyaret etmek istediğini söyledi. Ziyaret sonunda Başkan Köşker, Bakan EditaDapo’ya Gebze Belediyesi ambleminin yer aldığı çini tabak ve Fatih Sultan Mehmet’in tuğrası bulunan plaket takdim etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751