banner2752
banner2750
banner2776

GEBZE'YE MODERN YAYA KÖPRÜSÜ

Büyükşehir Belediyesi İzmit D-100 kent geçişinde yer alan yaya köprülerinin bir benzerini de Gebze’de inşa ediyor. Gebze D-100 üzeri Osman Yılmaz Mahallesi’nde inşa edilen yaya köprüsünde diğerleri gibi çelik malzeme kullanılıyor.

TABLİYE MONTAJI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, modern yaya köprüleri ile D-100’ün böldüğü şehir merkezlerini yayalar için birleştiriyor. Yaya köprüleri D-100’den geçen toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlara da büyük kolaylık sağlıyor. Bu kapsamda Gebze’de vatandaşların ulaşımına rahatlık ve güven getirecek köprü inşasında tabliye montajına başlandı.

YAPIM AŞAMALARI

Yaya köprüsünün orta kısımda kalan son bölümünün de montajıyla köprü silueti oluşacak. Son tabliyenin montajını ardından çelik halat ve cam korkuluk imalatlarına başlanacak. Daha sonraki süreçte ise yürüyen merdiven uygulamaları yapılacak. Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki köprü, Gebze’deki ilk büyük yaya köprüsü olacak.

 

KUZEY VE GÜNEYİ BAĞLAYACAK

Valilik Kampüsü önündeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü’ne benzer özellikler gösteren yaya köprüsü, Gebze’nin kuzey ile güney yaya trafiğinin akışını sağlayacak. D-100 üzerine yapılan köprü, önemli bir geçiş hattı olacak. Fatih Devlet Hastanesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar köprü sayesinde kolayca karşıdan karşıya geçebilecekler.

870 TON ÇELİK KULLANILACAK

87 metre uzunluğa sahip olan olan yaya köprüsü, 4 metre genişliğinde yapılıyor. Üst geçitte engelliler ve yaşlılar için asansör yer alacak. Yaya köprüsünün güney kısmında yürüyen merdiven, normal merdiven ve engelli asansörü bulunacak. Yaya köprüsü çelik üst yapısı eğit gergin askılı olacak. Köprünün yapımında 870 ton çelik malzeme kullanılacak. Köprü tabliye kenarları cam korkuluk şeklinde düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680