Gebze’de 5 bin kişiye iş kapısı

Gebze Belediyesi bünyesinde kurulan hizmet masasına başvuruda bulunan 5 bin kişi iş sahibi oldu. Gebze Belediye Başkanı Köşker, “Bu güne kadar fabrikalara ve firmalara yönlendirdiğimiz  5 bini aşkın vatandaşımızın yeni bir işte işbaşı yapmasına olanak sağladık” dedi

ADIM ADIM BİLİM KENTİ GEBZE

Kurduğu hizmet masasıyla işveren ve işçi arasında köprü olan Gebze Belediyesi, 5 bin kişinin iş sahibi olmasını sağladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye'nin en büyük kara, hava, deniz ve demiryolları ağının geçiş noktasında bulunan, Türk sanayisinin yüzde 10'nu barındıran ve 9 adet organize sanayi bölgesinde 2 bini aşkın sanayi kuruluşu bulunan Gebze'nin tam bir sanayi kenti olduğunu belirterek, TÜBİTAK-MAM, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Kampusu ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nün (TÜSSİDE) yanı sıra yeni kurulacak Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi'yle birlikte bir bilim kenti olduğunu da söyledi.

MUTLU VE HUZURLU ŞEHİR

Gebze'yi bir dünya şehri ve marka kent yapmak için durup dinlenmeden hizmet ettiklerini vurgulayan Köşker, Gebze'de yaptıkları tüm çalışmaların bu hedef ve ideali gerçekleştirmeye yönelik olduğunu kaydetti. Köşker, altyapısı tamamlanmış, denizden azami ölçüde yararlanan, çevre, hava ve su kirliliği yaşamayan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif ihtiyaçların karşılanabildiği, sadece sanayi şehri değil, aynı zamanda ticaret merkezi olmayı başarmış, şehir içi ulaşım sorununu minimum düzeye indirmiş, eğitim düzeyi yükselmiş, kentlilik bilinci gelişmiş, insanların şehirle barışık, mutlu ve huzur içinde yaşadığı bir Gebze'yi inşa etmeyi hedeflediklerini ve bu yolda hızla ilerlediklerini ifade etti.

İŞVERENLE İŞ ARAYANI BULUŞTURUYOR

Üretimin olduğu her şehirde istihdam ve kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını, bundan yola çıkarak işveren ile iş arayanı buluşturacak bir hizmete imza attıklarına dikkati çeken Köşker, belediyeye yazılı özgeçmişleriyle başvuran vatandaşları sanayi kuruluşlarına yönlendirdiklerini anlattı. Köşker, belediye bünyesinde kurulan hizmet masası sayesinde iş arayan binlerce vatandaşa yardımcı olduklarını ifade ederek, “Bize ulaşan özgeçmişler, hizmet masamızda oluşturulan havuzumuzda depolanıyor. İş arayan kişinin deneyimlerine ve eğitimine uygun olan ve istihdam yaratan bölgemizdeki kuruluşlarla temasa geçilerek iş olanağı sağlanıyor” dedi.

GEBZE’DE İŞSİZLİK SORUNU YOK

Bu hizmet sayesinde işveren ile iş arayan arasında köprü görevi üstlendiklerini vurgulayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Anadolu'nun önemli kavşak noktalarından sanayi kenti Gebze'de işsizlik sorunu bulunmuyor. Sanayi ile birlikte istihdam olanakları da kentimizde gelişme gösteriyor. Bugüne kadar fabrikalara ve firmalara yönlendirdiğimiz 5 bini aşkın vatandaşımızın yeni bir işte işbaşı yapmasına olanak sağladık. Hemşerilerimizin iş ve ekmek sahibi olmasında yardımcı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇEVRE SORUNLARI AZALIYOR

Köşker, Gebze'nin 2004 yılından itibaren pek çok konuda olduğu gibi çevre kirliliğini önleme ve çevre sağlığı konusunda, büyük ilerleme kat ettiğini vurgulayarak, kentin 2004 yılından beri hava, su, toprak ve deniz kirliliğini önleme, sağlıklı ve temiz bir çevre oluşturma konusunda gerçekleştirilen yatırımlarla, devrim niteliğinde bir değişim yaşadığını ifade etti. Doğalgaza geçilerek hava kirliliği sorunu en aza indirildiğini anlatan Köşker, Kocaeli'nin en büyük yatırımı olan 65 milyon lira tutarındaki Gebze Atık Su Arıtma Tesisleri'nin kısa süre önce hizmete girmesiyle deniz kirliliğini önleme yolunda da hayati bir adım atıldığını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817