banner2779
banner2752
banner2750

GEBZE’DE AHİLİK GELENEĞİ CUMA PAZARI DUALARLA AÇILDI
 Ahilik geleneği Gebze’de yaşatılıyor. Gebze Belediyesi ile İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Ahilik geleneği etkinliğinde Cuma pazarı dualarla açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erat ve vatandaşlar katıldı. Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan Ahilik geleneğinin yaşatılması için düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  “Dürüstlüğün temsili olan Ahilik geleneğini Gebze’mizde yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğimizde bir araya geldik. Gebze çarşı ve pazar esnafının devam ettireceği bir geleneğin başlangıcıdır.

AHLAKİ DEĞERLERİN ÖNEMİ

Bunun devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.  Başkan Köşker’in ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında,              “Alışverişiniz, ticaretiniz bereketli olsun. Ticaretinizde bereket yoksa onda hayır olmaz. Hile ve aldatmanın olduğu ticarette bereket olmaz. Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın. Ahilik Kur’anın koyduğu kurallardır. Müslüman güven duyulan insan demektir. Tüccarımız ahlaki değerlere uygun ticaret yapacak. Bugün güzel bir başlangıç için bir aradayız.

HER GÜN TATAR CAMİİNDE DUA

Bundan sonra tüm esnafımızın katılımıyla dualarla sabah pazarını başlatarak bereketi attıracağız inşallah. Gebze Belediyesine ve Gebzeli esnafımıza da yakışan da budur” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Şaban Apaydın haziruna açılış duası yaptırdı. Gebze’de bugünden itibaren her sabah Osman Yılmaz Tatar Camii’nden Ahilik geleneğine uygun olarak açılış duası gerçekleştirilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751