GEBZE’DE ÇÖP KONTEYNERLERİ YER ALTINA ALINIYOR
 Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çöp konteynerlerini yer altına alma projesini hayata geçirmeye başladı.Belediye ekipleri tarafından kentin değişik mahallelerinde daha önce tespit edilen 51 ayrı noktada kazı çalışmalarına başlandı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yeni dönem projeleri arasında yer alan yeraltı evsel çöp konteynerleri kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra yerlerine monte edilecek.

ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ

Temizlik işleri yetkilileri, eski sistemde cadde ve sokaklarda yer üstünde bulunan çöp konteynerlerinin trafiği engelleyici etkisi ile birlikte çevre ve görüntü kirliliğine de yol açtığını belirterek, “Yeraltı evsel çöp konteynerleri ile çöplerin başıboş kedi ve köpekler tarafından dağıtılması önlenecek. Bu sistem koku ve haşere üremesinin önüne geçerek çevre ve halk sağlığı açısından daha hijyenik olacak. Hacim olarak 4 konteyner büyüklüğünde olduğu için daha fazla çöp alacak. Yeni sistem hem daha dayanıklı hem daha ekonomik” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817