banner2779
banner2752
banner2750

 Gebze’de Cumhuriyet coşkusu

2 BİN TÜRK BAYRAĞI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de de düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 29 Ekim 1923’de kuruluşunu ilan ettiği Cumhuriyet’in 90. Yaşı Gebze’de de 2 gün süren çeşitli programlarla kutlandı. Kutlamaların ilk gününde Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk büstüne ilçe protokolü tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenin ardından Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından kent merkezinde vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı. Özel olarak hazırlanan 2 bin adet bayrağın ilçe protokolü tarafından dağıtımına Gebzelilerin ilgisi de fazla oldu.

GENİŞ KATILIM

Törenlerin ikinci gününde ise kutlamaların adresi Bahar Caddesi oldu. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in alana toplanan vatandaşları ve öğrencileri selamlamasıyla başlayan kutlama törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DESTANSI ÖYKÜ

Günün anlam ve önemine ilişkin öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden kutlama programında selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsü; azmin, iradenin, inancın destansı öyküsüdür. Cumhuriyete kavuşmak öyle kolay olmamıştır. Silah, gereç, araç, gıda hasılı hiçbir olumlu imkan yoktu. Sadece inanç vardı. Bir de önderliğiyle mazlum milletlere örnek olan Atatürk’ün liderliği vardı. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, 90 yılda gelişime katkı sunan herkese şükranlarımı sunarım. Cumhuriyetimizin daha nice 90 yıllar güçlenerek yıl dönümlerinin kutlanmasını temenni ederim” dedi.

ÖDÜL VE GEÇİT TÖRENİ

Kaymakam Arslan’ın konuşmalarının ardından ilçe protokolü tarafından; Cumhuriyet konulu düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Gebze Belediyesi tarafından sağlanan hediyeler takdim edildi. Ödül töreninin ardından tören kıtası ve öğrencilerin resmi geçidiyle Cumhuriyet 90. Yıldönümü törenleri sona erdi.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751