Gebze’de ‘eko okul’ dönemi

Örnek projelerle ödül kazanan Gebze Belediyesi’nden ‘eko okul’ uygulaması. ‘Sıfır Atık’ parolasıyla Koç İlköğretim Okulu’nda pilot uygulamanın gerçekleştirileceği projeyle evsel atıklar da dahil olmak üzere çevreye zararlı tüm atıklar ekonomiye kazandırılacak 

 

 

EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Gebze Belediyesi’nden çevreye duyarlı örnek proje daha… Alo Moloz Hattı ve Geri Kazanım Projesi (GEKAP) gibi çevreye duyarlı projeyle dikkat çeken Gebze Belediyesi yeni bir örnek uygulamaya daha geçiyor. Marka tescil belgeli çevre projesi GEKAP kapsamında okullarda atık ayrıştırma ve ekonomiye kazandırma çalışmalarına başlayacak olan Gebze Belediyesi, pilot okul olarak Koç İlköğretim Okulu’nu belirledi. Bugüne kadar 23 bin ton ambalaj atığı, 3,5 ton elektronik atık, 6,5 ton atık pil, 2,5 ton kızartmalık atık yağ toplayarak ülke ekonomisine önemli derecede katkı sağlayan Gebze Belediyesi eko okul uygulaması çerçevesinde atıklarım çöpe atılması engellenecek. 

SIFIR ATIK VE ÇEVRE BİLİNCİ

‘Sıfır Atık’ sloganıyla pilot olarak seçilen Koç İlköğretim Okulu’nda öğrenci ve öğretmenlerin desteğiyle hayata geçirilecek uygulama kapsamında;  ambalaj atığı toplama konteyneri, atık pil toplama makinesi, kızartmalık atık yağ toplama makinesi ve evsel atıklardan gübre elde etmek amacıyla bahçe tipi kompost üniteleri verilecek. Çevre sorunların en aza indirilmesi ve geleceğin yetişkinleri öğrencilere geri dönüşümün yanı sıra çevre bilinci aşılamak amacıyla hayata geçirilecek uygulamanın ilerleyen aşamasında okulda bulunan çöp konteynerin kaldırılarak ‘sıfır atık’ hedefine varılması öngörülüyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817