Gebze’de fetih konseri  Meydanda fetih konseri


GENİŞ KATILIM

İstanbul’un fethinin 560. Yıldönümü Gebze’de de kutlandı. Gebze Kent Meydanı’nda Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü ve Kocaeli Valiliği Türk Sanat Müziği Korosu’nun verdiği fetih konseri alanı dolduran Gebzelileri adeta mest etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in şehir dışı programları nedeniyle katılamadığı konser programına Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan ve çok sayıda davetli katıldı. Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, konser öncesi yaptığı konuşmasına Başkan Köşker’in selamlarını ileterek başladı.

CİHAN HÜKÜMDARI

Gebze’de Hakk’a yürüyen cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet’in yeni bir çağı açtığı İstanbul fethi kutlamaları vesilesiyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Ayran, “Adı İstanbul’dan sonra, Hakk’a yürüdüğü Gebze ile özdeşleşen büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’i yad etmek üzere bugün burada bir araya geldik. İstanbul’un 560. Yıldönümü bir kez daha kutlu olsun. Vatan savunmasında şehit düşen vatan evlatlarını saygı ve rahmetle yad ederim” dedi. Başkan yardımcısı Ayran’ın ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ise, “Nebiler nebisi hazreti peygamberin hadisi şerifi ile müjdelenen şanlı komutan Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin bundan 560 yıl önce fetih ettiği İstanbul’dan sonra adı Fatih ile özdeşleşen Gebze’mizde böylesine güzel bir etkinliğe imzasını atan yöneticilerimizi kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından koro ve mehteranın birlikte seslendirdiği marş ve sanat müziği eserleri Gebzelilerden alkış aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817