banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 Gebze’de keyifli tarih sohbetleri

 

 

Gebzelilerle tarih sohbetinde buluşan Prof Dr. Mehmet Çelik, Gebze Belediyesi ev sahipliğinde 1-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Hünkara Vefa Anma Projesi ile Gebze’nin var olan tarihi kimliğinin gün yüzüne çıkarılacağını ve kentin Fatih Sultan Mehmet ile anılan bir şehir olacağını söyledi

 

 

Gebze Belediyesi’nin tarih sohbetleri devam ediyor. Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen tarih sohbetlerine konuk olan Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Çelik, her hafta farklı bir konuyu ele alarak Gebzelilerle tarih dolu bir sohbet gerçekleştiriyor.

Gebze Kent Meydanı’nda bulunan Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tarih sohbetine konuşmacı olarak  konuk olan Mehmet Çelik, son günlerde ülke gündemini meşgul eden açılım ve barış sürecinde gelinen noktaya ilişkin, kendine has ve çarpıcı üslubuyla değerlendirmelerde bulundu. Hükümet tarafından yürütülen barış sürecinin, Anadolu topraklarında var olan kardeşlik mayasının güçlenmesi ve perçinlenmesini beraberinde getirecek bir süreç olduğunu vurgulayan Çelik; toplantının son bölümünde Gebze Belediyesi tarafından 1-3 mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Hünkara Vefa projesine değindi.

İLKLERİ BARINDIRAN PROJE

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı’nın yanı sıra İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, başkan danışmanı Şakir Bitmez, belediye meclis üyeleri, çok sayıda öğrenci ve konuk katıldı. Gebze Hünkar Çayırı’nda vefat eden Fatih Sultan Mehmet’in ölüm yıldönümünde düzenlenecek sempozyum ve anma etkinliklerinin önemine değinen tarihçi Çelik, “Gebze Belediye Başkanımız Adnan Bey’in ev sahipliğinde 1-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Hünkara Vefa Projesi ülke bir ilk olacak. Gebze’nin mayasında var olan tarihi kimliği ortaya çıkarma ve kente tarihi bir kimlik kazandıracağı kesin olan Hünkara vefa Projesi içerisinde ilkleri barındıracak.

FATİHİN FERMANLARI KİTAP OLUYOR

Sayıları 40 aşkın ve dünyanın tanıdığı seçkin tarihçilerin katılımıyla düzenlenecek sempozyumda Fatih’in bilinmeyen yönleri ve dünya tarihindeki yeri tam anlamıyla açığa çıkartılacak. Fatih Sultan Mehmet’in özel bir çalışmayla derlenen fermanlarını tümünün içerisinde yer alacağı fermanlar kitabı da basılarak katılımcılara hediye edilecek. Ölüm yıldönümü nedeniyle ruhuna 532 hatmin okutulduğu, ki bunların bir kısmı Medine’de, Mekke’de, Saray Bosna’da okutuluyor, Fatih Sultan Mehmet Han için 3 Mayıs’ta on binlerin katılımıyla kılınacak gıyabi cenaze namazı ve diğer anma etkinlikleriyle Gebze’nin adını tüm Türkiye hatta tüm dünya bir kez daha duymuş olacak. Bu ilklerin yaşanacağı Gebze bundan sonra inanıyorum ki; çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın adıyla özdeşleşecek, birlikte anılacak” dedi. Hatıra fotoğrafının ardından sona eren tarih sohbetine katılan Gebzeliler, hatim için yoğun ilgi gösterdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826