Gebze’deki Kültür Sanat etkinlikleri hız kesmiyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve kentin kültür sanat hayatına yön veren etkinlikler, hız kesmeden devam ediyor. Kültür sanat etkinliklerinin en önemli adreslerinden biri olan Gebze’de geçtiğimiz hafta hem çocuklar hem de yetişkinler için farklı etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, kendileri için perde açan “Yalancı Kırpık Renkler Ülkesinde” adlı oyun çocuk oyununu büyük bir keyifle izledi. Yetişkinler ise, Haluk Öztekin’in verdiği “Mutluluğun Şifreleri” konulu semineri dinleme imkânı buldu.

 

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklere hem çocuklar hem de yetişkinler büyük ilgi gösterdi. Çocuklar, yalancı Kırpık’ın renkler ülkesindeki maceralarını izlerken, kahkahaları da salonu adeta çınlattı. İnteraktif oyunda, yalan söylemenin insan hayatına olan zararları ise çarpıcı ve eğitici örneklerle ortaya kondu.

 

MUTLULUĞUN ŞİFRELERİ

Yetişkinler ise, kişisel gelişim uzmanı Haluk Öztekin’in verdiği “Mutluluğun Şifreleri” konulu semineri izledi. Öztekin, aynı adı taşıyan kitabından verdiği örneklerle izleyenlere mutlu olmanın yöntemlerini aktardı. Kişinin, “Ancak hedeflerime ulaştığımda mutlu olurum” demesinin yaşamı “ıskaladığı” anlamı taşıdığına dikkat çeken Öztekin, “Bu nedenle kendimize küçük mutluluklar bulmalı ve bunları yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Mutluluğu başkalarıyla paylaşmak istiyorsanız hoşgörülü olun ve hayata olan bağlılığınızı kesmeyin. Sevilmek istiyorsanız önce sevmeyi öğrenmelisiniz. Sevilmek ve sevmek en üstün duygulardır” şeklinde konuştu.

 

AHLAKLI İNSAN HİLEKAR OLAMAZ

“Çocuklarınıza paradan çok ahlâk veriniz” diyen Haluk Öztekin, “Ahlâklı insan hilekâr olamaz. Gençleri, o genç yaşlarında eğitmek gerekir. Bu nedenle her zaman eğitimin yanında olmalı ve desteklemeliyiz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817