banner2779
banner2752
banner2750

GELECEĞİN ALTIN KULAÇLARI SPOR OKULLARI’NDAN ÇIKACAK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Spor Okulları’na bu yıl dâhil edilen yüzme branşı faaliyetlerine başladı. 7-12 yaş arasındaki çocukların yer aldığı branş dersleri, Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı Gebze Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştiriliyor.

 

DEV YATIRIM MİNİK KULAÇLARA ARMAĞAN OLSUN

Gebzeli çocukların yüzme branşı derslerini aldığı Gebze Olimpik Yüzme Havuzu, Büyükşehir’in adeta çocuklara armağanı oldu. Kısa bir süre önce hizmete açılan Olimpik Yüzme Havuzu, geleceğin altın kulaçlarının yetişeceği bir üs haline geldi. Ekim ayında hizmete açılan dev tesis, Spor Okulu öğrencilerinin yanı sıra Gebzeli sporseverlere de hizmet veriyor. Gebze Stadyumu yanındaki atıl alanın değerlendirilmesiyle hayat bulan tesis, 13 bin 288 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bir sporcunun ihtiyacı olan tüm imkanları barındıran tesiste; soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümler yer alıyor.

 

500 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

Yüzme branşı öğrencileri, alanında uzman eğitmenler tarafından yetiştiriliyor. Büyük ilgi gören yüzme branşında şu an için 500 öğrenci ücretsiz eğitim alıyor. Öğrenciler pazartesi günü hariç haftanın her günü yüzme derslerine katılıyor. Yüzme branşında şu an için 15 grup belirlendi. Ancak ileriki günlerde branşa olan ilgi nedeniyle grup sayısının artması bekleniyor.

 

VELİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, yüzme branşıyla ilk kez tanışan öğrencilerin velilerine de bilgi aktarıyor. Çocuklarını havuza getiren velilere, yüzme antrenörleri tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veriliyor. Sporcu ailesi olmanın özelliği üzerinde durulan bilgilendirme toplantılarında, velilerden çocuklarının derslere olan devamlılığı konusunda kendilerine yardım edilmesi isteniyor.

 

NELER ÖĞRETİLİYOR?

Öğrencilere ilk olarak su üzerinde durma, ayak çırpma,  kulaç atma ve nefes alma gibi temel dersler veriliyor. Köpükle kenarda tutunarak ayak ve nefes çalışması yaptırılan çocuklar, daha sonra ayak koordinasyonunu sağlayacak diğer egzersizlere başlatılıyor.

 

TEKNİKLER ÖĞRETİLECEK

İlerleyen zaman içinde öğrencilere yüzme branşının serbest, sırt üstü, kelebek ve kurbağalama teknikleri de öğretilecek. Söz konusu teknikleri öğrenen öğrenciler, antrenörleri tarafından yakın markaja alınacak.

 

YETENEKLİ ÖĞRENCİLER BELİRLENECEK

Bu aşamada öğrencinin yüzme branşının hangi tekniğine uygun ve yetenekli olduğu belirlenecek. Yetenekli öğrenciler için yine antrenörleri tarafından bir program çıkartılarak, bu yönde çalışması sağlanacak.

 

İZMİT, KÖRFEZ VE GÖLCÜK SIRADA

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları yüzme branşını İzmit, Körfez ve Gölcük ilçelerine taşıyacak. Yapılan plan çerçevesinde Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün İzmit Çenesuyu’ndaki havuzu, Spor Okulları Yüzme Branşı’nın bu ilçedeki üssü olacak. Yüzme branşı Gölcük’te Gölcük Belediyesi’ne ait havuzda, Körfez’de ise yeni açılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda faaliyetlerini gerçekleştirecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751