banner2779
banner2752
banner2750

GELECEĞİN DAHİLERİ KODLAMA PROGRAMLARINI ÖĞRENİYOR

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Kocaeli Bilişim Fuarı öncesinde başlattığı ‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışması geleceğin dâhilerinin yetişmesine öncülük edecek. Dünya kodlama pazarının milyar dolarlarla ölçülen değerlere ulaştığı günümüzde Kocaelili çocuklar, bu yarışmayla bilişimin kalbi niteliğindeki kodlama programlarını küçük yaşta öğrenmeye başlayacak.

 

KODLAMA NEDİR?

Bilişim sektöründe; bir işlemi yerine getirmek için izlenmesi gereken yolu komutlar ile bilgisayarlara anlatmaya ‘’kodlama’’ adı veriliyor. Çocukların küçük yaşlardan itibaren kullandıkları teknolojik aletlerin komutlar ışığında nasıl çalıştığını daha iyi kavramaları için sektörde önemli adımlar atıyor. Bu amaçla çocuklara yönelik kodlama kursları açıyor, etkinlikler düzenliyor.

 

TÜRKİYE REKABETTE ÖNE ÇIKACAK

Kodlama teknolojisi ülkeler arasındaki bilişim rekabetinde de başı çekiyor. Türkiye’nin bu rekabette öne geçmesi için çocuklarımızın küçük yaştan itibaren kodlama eğitimi alması büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda pazar payının yanı sıra bu alandaki rekabetin de artması bekleniyor. Bu alandaki ihtiyacı değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23-26 Kasım tarihleri arasında bilişimin önde gelen firmalarını Kocaeli’de bir araya getirmeyi amaçlıyor.

 

KOCAELİ KODLUYOR YARIŞMASI

Kocaeli Bilişim Fuarı kapsamındaki ‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışmasında takımlara rehberlik edecek bilişim öğretmenlerine yönelik eğitim programları tamamlandı. İzmit, Gebze ve Gölcük’teki merkezlerde ilimizdeki ortaokullar, Bilgievleri ve Kocaeli Bilim Merkezi’nden öğretmenler eğitim aldı. Bilişim öğretmenleri eğitimin ardından okullarından oluşturacakları 3’er kişilik takımlarla yarışmaya katılacak. Geleceğin dâhisi olan Kocaelili çocuklar, Bilişim Fuarı için kodlayacak.

 

KOCAELİ BİLİŞİM FUARI

Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde (İnterteks) yapılacak. Ana teması ‘’Sanal Gerçeklik’’ olarak belirlenen fuarda; ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli’yle tanıştırmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında, sanal gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

 

YARIŞMANIN FİNALİ BİLİŞİM FUARINDA

Kocaeli’ndeki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘’Ödüllü Kocaeli Kodluyor Yarışması’’na ilimizdeki tüm ortaokullardan öğrenciler, 3’er kişilik takımlar halinde katılım sağlayabilecek. Her takımın başında bir bilişim öğretmeni olacak. Okullardaki bilişim öğretmenleri, 3’er kişiden oluşan birden fazla takımla yarışmaya katılabilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada Büyükşehir’e bağlı Bilgi Evleri ve Bilim Merkezinde bulunan bilişim öğretmenleri de öğrencilerinden takımlar oluşturabilecek. Yarışmanın finali ve ödül töreni ise 23-26 Kasım tarihleri arasındaki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda düzenlenecek. Yarışmanın son başvuru tarihi 3 Kasım 2017 saat 17.30 olarak belirlendi.

 

KULLANILACAK UYGULAMA ‘KODU’ NEDİR?

Yarışmanın ‘’uygulama kodu’’ ise Microsoft tarafından geliştirilmiş, çocukların erken yaştan itibaren programlamayı öğrenmesini sağlayan ücretsiz bir oyun geliştirme aracı olarak belirlendi. Çocukların programlama becerilerini eğlenceli bir ortamda geliştirmelerini hedefleyen ‘kodu’, onlara kendi oyunlarını üç boyutlu bir dünyada oluşturma imkânı veriyor.

 

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Yarışmada ilk üçe giren takımlar sadece kendilerine değil okullarına da kazandıracak. Buna göre birinci olan takım ve danışman öğretmeni ‘’Roma Maker Fuarı 2018’e ücretsiz katılım hakkı’’ kazanacak. İkinci olan takımın öğrencileri ile danışman öğretmenine dizüstü bilgisayar verilecek. Üçüncülüğü elde eden takımın öğrencilerine ‘’Lego Education Seti’’ hediye edilecek, danışman öğretmen ise diz üstü bilgisayar almaya hak kazanacak. İlk üçe giren takımların okullarına ise 3D yazıcı hediye edilecek. Yarışmada dereceye giren ilk 3 takım oyuncularına ve danışmanlarına başarı sertifikasının yanı sıra okullarına kupa da verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm takım oyuncularına ve danışmanlarına katılım belgesi verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751