banner2779
banner2752
banner2750

GELECEĞİN KURTARICILARI BÖYLE YETİŞİYOR

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi gelecek neslin itfaiyecilerini eğitmek için onlara tüm tecrübelerini aktarıyorlar. Eğitim-öğrenim çağındaki genç itfaiyeciler, otomotiv firmalarının eğitim amaçlı hibe ettiği araçlarda yaralı kurtarma egzersizleri yaparak gelecekte karşılaşabilecekleri muhtemel olaylara hazırlanıyorlar. Eğitim sırasında olaylarda kullanılan araç gereçleri de kullanma fırsatı buluyorlar. 

 

GERÇEKÇİ ORTAMLAR

Kurum ve kuruluşların personellerine temel itfaiyecilik eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, lise çağındaki geçlere de gerçekçi ortamlar oluşturarak tecrübe kazandırıyor. Bu kapsamda

İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği öğrencilerine kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi.

 

ARAÇTAN YARALI KURTARDILAR

Büyükşehir İtfaiyesi’nin tecrübeli eğitmenleri gözetiminde gerçekleştirilen kurtarma eğitiminde araç içinde sıkışan bir kişi kurtarıldı. Kurtarma sırasında kaza yapan aracın kapısını açarak içine ulaşmak için hidrolik makas kullanıldı. Yaralıya ulaşan genç itfaiyeciler kazazedeye boyunluk takarak önlem aldı. Daha sonra yaralı dikkatli bir şekilde araçtan çıkarılarak ambulansa taşındı.

 

DENEYİM KAZANDIK

Geleceğin itfaiyecileri, eğitimin kendileri için çok faydalı ve verimli geçtiğini ifade etti. İtfaiye öğrencileri, derslerdeki teorik olarak öğrendikleri bilgilerin, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin sağladığı eğitimler ile pratiğe geçirdiklerini ifade ederek, bu eğitimler sayesinde gerçek bir vaka da neler yapılması gerektiği hakkında önemli deneyimler kazandıklarını aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751