Gelecek Kocaeli’den  Doğu Türkistan Çağrısı

Gelecek Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Sema Bozaba yaptığı basın açıklaması ve başlattıkları imza kampanyasında, “Çin'in son yıllarda Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanlara getirdiği yasaklar, büyük bir katliama neden oluyor. Doğu Türkistan halkına yaşatılan zulüm, gün geçtikçe büyüyor ve yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün yükseliyor” dedi.

İl ve ilçe başkan ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu programda açıklamalarını sürdüren Bozaba, “Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip 22 ülke, imzaladıkları ortak bir bildiriyle Çin'in kuzey batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde (Doğu Türkistan) yer alan toplama kamplarındaki zorla alıkoyma ve Müslümanlara ve azınlıklara yönelik hak ihlallerinin bir an önce son bulması için Pekin yönetimine çağrıda bulundu. ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Japonya, Kanada, Kuzey İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Norveç ve Yeni Zelanda gibi ülkeler tepki koyarken herhangi bir İslam ülkesi ve daha kötüsü Türkiye’nin imza koymaması kabul edilemez. Keyfi uygulamaların, hakaret, işkence, tecavüz gibi ağır insan hakları ihlallerinin sıradanlaştığı sözde eğitim kamplarının ivedilikle kapatılarak, uluslararası bağımsız komisyonlarca araştırılmasını, tespit edilecek ihlallerden doğan sorumluluğun Çin Devlet yetkililerinden sorulmasını ve zikredilen Doğu Türkistan'da (Uygur Özerk Bölgesi) insani normların hayata geçirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817