GENÇ GİRİŞİMCİLER KOTO’DA BULUŞTU
 Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu, seçimden bu zamana geçen süreçte hayata geçirilen çalışmalarını ve gelecek dönem projelerini Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda açıkladı

 

Genç girişimcilik konusunda temel politikalar geliştirmek, kentimiz ve ülkemiz adına eğitim, kültür ile yaratıcılık konularında görüş oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu, geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan seçimlerden bu zamana kadar geçen süreçte hayata geçirdikleri çalışmaları ve yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri açıklamak üzere Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde bir araya geldi.

KATILIM YOĞUN OLDU

KOTO Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Birol Bozkurt ile İcra KuruluÜyeleri ev sahipliği yaparken, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Körfez Ticaret Odası ve Gebze Ticaret Odası’nın kurulda yer alan genç girişimciler toplantıda hazır bulundu. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, kendisi de kurulda yer alan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Tolga Ok, Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Sedat Köse, ATİK Başkanı Ulaş Erenkaya girişimcilerin toplantısında yer aldı.

‘BEN DE SİZİN ARANIZDAN GELDİM’

Toplantının açılış konuşmasını, KOTO Başkanı Murat Özdağ yaptı. “Ben de sizlerin arasından geldim” diyerek sözlerine başlayan Başkan Özdağ, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz’ün de Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu’nun ilk başkanı olduğunu hatırlatarak, “İlimizi ve ülkemizi büyütme ve zenginleştirme hedefiyle yola çıkmış siz değerli arkadaşları şahsım ve yönetim kurulum adına saygıyla selamlıyorum.Sizler eski köye yeni adet getiren, icat çıkaran ve taşın altına elini koyan müteşebbisler olarak; girişimcilik, kurumsallaşma ve markalaşma gibi kavramları temele koyarak tüm dünya ile rekabet edebilecek donanıma sahipsiniz.

‘YENİ BAŞARI HİKAYELERİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Kıymetli kardeşlerim, günümüzde devletler 3 şekilde büyüyor. 1 savaşarak, 2 sömürerek, 3 inovasyonla. Bizim kültürümüze en uygun olanı da inovasyonla büyümek. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz. Hedeflerimiz çok büyük, Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. 160 milyar dolar sınırına dayanan ihracatımızı büyütmek istiyoruz. Bunun için de ülkemizin ve şehrimizin yeni başarı hikayelerine ihtiyacı var. Bu hikayeyi yazacak olanlar da sizlersiniz. Ülkenin geleceği sizlerin geleceğine bağlıdır. Bundan sonra da her projenizde şahsım ve kurumum adına her zaman yanınızda olacağımı belirtmek isterim. Sizlerden de tek ricam, kişisel gelişiminizi sürekli geliştirmenizdir” dedi.

BAŞKAN BOZKURT’TAN DETAYLI SUNUM

Başkan Özdağ’ın açılış konuşmasının ardından, Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Birol Bozkurt, genç girişimciler kurulunun amacı, vizyonu, misyonu ve gelecek dönem projeleri ile ilgili kapsamlı bilgiler verdi. Başkan Bozkurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Genç Girişimciler Kurulu, TOBB’un bünyesinde, sanayi ve ticaret odalarımızın yönlendirmesiyle 81 ilde kurulmuştur. Kocaeli İl Genç Girişimciler Kurulu da4 Aralık 2008 tarihinde kuruluş işlemlerini tamamlayarak faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. Üye sayımız bugün itibariyle 238 kişiye ulaşmış durumdadır. İcra kurulumuz ise 32 kişiden oluşmaktadır. İcra kurulumuzun başkanlık görevi de arkadaşlarım tarafından şahsıma verilmiştir. Buradan bir kez daha çok teşekkür ederim. Bir de gurur duyduğum bir şeyden bahsetmek istiyorum. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu üyesi 2 şirketimiz yer almaktadır. Biri İlker ve Taner Dönmez- Göçmen Börekçisi, diğer ise Cryocan- Tekin Urhan. Kendilerini bir kez daha kutluyorum. Bu da genç girişimcilerimizin başarılarının sadece bir örneğidir” dedi.

KAYA’DAN GENÇ GİRİŞİMCİLER OKULU’NA DAVET

Kurulun geçmiş dönem başkanı ve icra kurulu üyesi Atalay Kaya da toplantıda yaptığı konuşmasında, önümüzdeki günlerde KOTO’da düzenlenecek olan Genç Girişimciler Yönetici Okulu hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Genç girişimcileri, Mida Institute ve BÜYEM Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek olan Genç Girişimciler Yönetici Okulu’na davet eden Kaya, “15 gün sürecek olan programda, etkili iletişim ve müzakere, liderlik koçluk, satış ve pazarlama, temel hukuk, insan kaynakları, finansal performans, stratejiden hedef belirlemeye, motivasyon ve ekip yönetimi konuları üzerine eğitimler verilecek” dedi.

‘HER ZAMAN YANINIZDAYIM’

Programın son konuşmasını, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok gerçekleştirdi. “Genç bir girişimci olarak yaptığım bazı girişimler başarısızlıkla sonuçlandı ama hiçbir zaman yılmadım” diyerek yaşamındaki tecrübe ve başarı hikayelerine yer veren Başkan Ok, “Bundan sonraki süreçte bir kardeşiniz olarak daima sizlerle birlikte olacağımı vurgulamak istiyorum. İnşallah bizden sonraki gençlere rol model olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

KOCAELİ GENÇ GİRİŞİMCİLER İCRA KURULU

Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu şöyle;Birol Bozkurt / İcra Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkan Yardımcıları; Fatih Haldız, Tufan Şahinkesen, İcra Kurulu Üyeleri; Ahmet Hakan Hocaoğlu, Atalay Kaya, Bahadır Yusuf Azizoğlu, Erdem Kodal, Fatih Fidan, Fikret Yıldırım, Gizem Doğa Alkan, İlker Can Dönmez, Kadir Çetin, Mustafa Uğur Mican, Sait Ertuğ, Tolga Aysel, Ahmet Başaran (KSO YK Bşk.Yrd.) Memet Barış Turabi (KSO Genel Sekreteri),  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817