GENÇ KANDIRALILAR, GİOSB’U İSTİYOR
 Yaklaşık bir yıldır faaliyette bulunan ve Nurullah Özer’in başkanlığını yaptığı Genç Kandıralılar Derneği yönetimi, mahkeme tarafından yürütmenin durdurulma kararının verildiği Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamada bulundu. Yönetim kurulu adına konuşan dernek başkanı Özer, Kandıra GİOSB’un ilçenin geleceği adına çok önemli bir proje olduğunu belirterek, mahkeme kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

 

GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kandıra GİOSB’un öneminden söz eden Özer, “Bu çalışma ile ilçemizin geleceği adına büyük bir adım atılmış olacak. Bize göre çok önemli iki konu dolayısıyla bu çalışma desteklenmelidir. Her şeyden önce ilçemizdeki gençler için yeni istihdam olanakları sağlanacak. Gençlerimiz, kendi yaşam alanlarından kopmadan, örf, adet ve geleneklerinden uzaklaşmadan, Kandıralılık bilinci ile yaşayacak, hayat zorluğu ile bölgelerinden göç etmek zorunda kalmayacak” dedi.

 

KANDIRA GELİŞECEK

Projenin bir diğer unsurunun da çevresel etkileri olacağını kaydeden Başkan Nurullah Özer, şöyle konuştu: “Bu proje hiçbir şekilde çevreye, Kandıra’nın havasına, suyuna olumsuz etki etmeyecek. Zaten halihazırda kullanılan yöntemlerle üretim yapılacak ve bu iş sanayi potansiyeline kavuşacak. Bu işten bütün bir kent kazanacak. Kandıra’da yaşayan her bir birey, GİOSB ile kazanacak, bu ilçede yaşamanın ayrıcalığının farkına varacak.”

 

HERKES KAZANACAK

Kandıra GİOSB’un sadece gençlere istihdam yönü ile değerlendirilmemesini de isteyen Özer, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Evet, gençlerimiz iş sahibi olacak ve gelirleri artacak. Ancak bundan esnafımız da kanacak. İnsanlar projeye dahil olmalarının yanı sıra çiftçilik ve hayvancılık gibi yan sektörlere girebilecek. Ayrıca bölgemizdeki sanayi gelirleri de artacak. Sanayi bazındaki işletmelerin elektrik gibi sarfiyatlarının maliyetleri düşecek.”

 

İLÇENİN TANITIMI YAPILACAK

GİOSB’un ilçenin tanıtımına da büyük katkı sunacağını dile getiren Genç Kandıralılar Derneği Başkanı Nurullah Özer, “Kandıra’nın bir takım değerleri var. Manda yoğurdumuz, sütümüz, peynirimiz, mancarımız ve karpuzumuz gibi ürünlerimizin tanıtımını daha iyi şartlarda yapabileceğiz. Ayrıca bu ürünlerin ticari boyutunda da gelişmeler olacaktır. Bu yüzden GİOSB’un çok yönlü bir proje olduğunu düşünüyoruz. Çalışmaya destek verilmeli ve mahkeme kararı yeniden gözden geçirilmelidir. İnsanların beklentilerinin önüne set çekilmemelidir” diye konuştu.

 

YAYLA’YA HATIRLATMA

Öte yandan Kandıra GİOSB’da çalışmaların durdurulmasını sebep olan Mürsel Yayla hakkında da konuşan Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendisi kökenden Kandıralı değil. Fakat neticede buraya gelmiş ve yerleşmiş. Bizim için artık o da bir Kandıralıdır. Ancak bu işin önüne set çekmesinin sebebini açıkçası anlayamadık. Bunu elbette öğrenmek istiyoruz. Çünkü halkımızın ve özellikle de gençlerin beklentileri var. Ayrıca ilçemizdeki siyasiler de bu konuda hassas olmalı. Şayet halkın yanında yer alacaklarsa bunu siyasi menfaat gözetmeden yapmalılar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817