GENÇLER İZMİT’İ ÖĞRENİYORLAR
 İzmit’in tarihine ve gençlere büyük önem veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bu hassasiyetini projelerine de yansıtıyor. Başkan Doğan’ın “Tarihimize Sahip Çıkıyoruz” sloganı ile başlattığı proje kapsamında gerçekleştirilen “Kentim İzmit’im” gezileri gençlerin katılımı ile gerçekleşmeye devam ediyor.

 

AMAÇ KENTLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK

 

İzmit Belediyesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında İzmit sınırları içinde bulunan 32 lisede öğrenim gören lise öğrencilerine düzenlenen bu etkinlikle gençlerde kentlilik bilinci geliştirmeyi ve aidiyet duygularını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Doğan “geçmişini bilen, şehrini tanıyan gençler bu şehir için, bu ülke için daha da çok çalışacaklardır. Ben gençlere sonuna kadar güveniyorum” dedi.

 

Doğu Roma İmparatorluğu’ndan günümüze

 

 İzmit Belediyesi GENÇ-İZ birimi tarafından gerçekleştirilen gezi kapsamında Nicomedia zamanından kalan surlar, Osmanlı döneminde miras bırakılan camiler, saray ve tarihi konaklar, Kent Müzesi, Kınalı Asker Parkı gibi tarihi yerler gezdiriliyor. Doğu Roma İmparatorluğu’ndan günümüze kadar olan dönem hakkında bilgi verilen gençlere gezi sonrasında Avrupa Fırsatları Gençlik Bilgilendirmesi yapılarak İzmit Kent Rehberi dağıtılıyor.

 

GENÇLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

 

Bu güne kadar İnkılap Ticaret Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım İlkokulu, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi, Başöğretmen Ticaret Meslek Lisesi, Şehit Ergin Komut Endüstri Meslek Lisesi, Sabancı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin faydalandığı bu geziler gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Özellikle restore edilen konaklara büyük ilgi gösteren gençler “duyduğumuz ama gitme fırsatı bulamadığımız yerleri görmenin keyfini sürüyoruz” diyen gençler proje için İzmit Belediyesi’ne ve İzmit Belediyesi Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkürlerini sundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817