GENÇLERE İŞ VE KREDİ FIRSATI
 Seçim beyannamesiyle toplumun her kesimine müjdeler veren AK Parti, leri iş ve meslek sahibi yapmak için önemli düzenlemelere imza atacak. Gençlerin istihdamı teşvik edilirken, kendi işini kurmak isteyenlere de kesenin ağzı sonuna kadar açılacak.AK Parti'nin seçim beyannamesine göre; ilk kez iş bulan her gencin maaşı 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. 

KARŞILIKSIZ 50 BİN LİRA 
Kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verilecek. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyenlerin 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı da bulunacak. Yeni iş kuranlar 3 yıl boyunca gelir vergisinden muafolacak. Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. Esnek çalışma biçimleri geliştirilerek özellikle gençlerin istihdama katılımının önü açılacak. Lise ve üniversite mezunu gençlere ücretsiz beceri ve kişisel gelişim programları uygulanacak. Evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabında biriktirilen paranınyüzde 20'si oranında destek sağlanacak.

SANAT-SPOR İÇİN KARŞILIKSIZ PARA
'nin 1 Kasım seçim beyannamesinden bazı satır başları şöyle: 

 GENÇDES programı hayata geçirilecek. Gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi vb.sanatsal faaliyetleri ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek verilecek. 
 Gençlere ücretsiz internet erişimi imkanı getirilecek. 
 'Gençlik Akademisi' ile gençlerin modern sanat dallarıyla tanışabileceği 'Gençlik Stüdyoları' kurulacak. 
 Gençlerin kültür ve sanatla beslenmelerini, sanat icra etmelerini sağlayacak 'Sanat Evleri' oluşturulacak. Yine gençlerin modern sanat dallarıyla tanışabileceği 'Gençlik Stüdyoları' kurulacak.

YE BÜYÜK DESTEK
 Ortaöğretimden yükseköğretime geçişte eğitim ve kariyer planlamasına 
edecek 'kariyer merkezleri' kurulacak. 
 Üniversite öğrencilerinin kredi ve bursları kesilmeden kısmi süreli çalışma yoluyla istihdama katılımlarını sağlanacak. 
 Yükseköğrenimde tüm öğrencilere barınma imkanı sağlanacak. 
 Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alınarak okul-sanayi işbirliğine katkıda bulunulacak. 
 Yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışına daha çok kişi gidecek. 
 Öğrenim gören gençlerin pasaport harcı kaldırılacak. 
 Thy'nin öğrenciler için başlattığı indirim uygulaması sürecek.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817