banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

GENÇLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜREN O BORÇLAR SİLİNİYOR
 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren herkese zorunlu olarak uygulanmaya başlanan  () ile ilgili ilk günden itibaren yaşanan sorunlara topluca çözüm aranıyor. Habertürk'ün haberine göre, okulu biten, ancak henüz bir iş bulamamış çocukları dolayısıyla aileleri "işsiz evlat vergisi" ile karşı karşıya bırakan sistem, çıkarılacak yasayla değiştirilecek. Gençlerin milyarlarca liraya ulaşan GSS prim ları da bu kapsamlı düzenlemeyle birlikte silinecek. Borçlu oldukları için hastanelerin önünden geçmeye korkan gençler, 30 Haziran 2016 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.

9 MİLYAR LİRA BORÇ BİRİKMİŞTİ
TBMM'de görüşülen torba yasayla GSS'nin en büyük mağduru durumundaki işsiz gençler 2 yıllığına da olsa rahat bir nefes alacaklar. Halen lise ve dengi öğrenim gören gençler 20 yaşına; üniversite öğrenimi görenler ise 25 yaşına kadar aileleri üzerinden sağlık hizmeti alabiliyorlar. Anne babaları herhangi bir işte çalışmıyorsa bile, onların, eski adıyla "yeşil kart" hakkından yararlanabiliyorlar.

Okulu bitirdikleri andan itibaren ise işsiz olsalar bile ailelerinin ekonomik durumuna göre GSS primi ödemek zorunda kalıyorlar. Ne kadar prim ödeyeceklerinin belirlenebilmesi için de gelir testine girmeleri gerekiyor. Gelir testi yaptırmamış olanlar ise otomatik olarak en yüksek rakamdan prim borçlusu durumuna düşüyor, aylık 395 lira prim ödemek zorunda kalıyorlar.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826