Gençlik camide buluşuyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile beraberindekileri misafir etti. Müftü Sönmezoğlu, bu yıl ‘’Cami ve Gençlik’’ ana temasının ele alındığını ifade etti.

 

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

İl Müftüsü Sönmezoğlu ile müftülük yetkilileri ve din görevlileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından itibaren her yıl ekim ayının ilk haftasının “Camiler Haftası” olarak kutlandığını, 2003 yılından itibaren de bu haftanın “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Müftü Sönmezoğlu ile beraberindekiler, Kocaeli’nde camilere ve din görevlilere Büyükşehir’in katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini iletti.

 

ANA TEMA CAMİ VE GENÇLİK

Kocaeli İl Müftülüğü olarak bu haftayı, ilçe müftülükleriyle birlikte çeşitli toplantı ve konferanslarla kutlayacaklarını ve etkinlikler düzenleyeceklerini aktaran Müftü Sönmezoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2014 yılının ana temasını “Cami ve Gençlik” olarak belirlediğini ifade etti. Müftü Sönmezoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.

 

CAMİLER EN BÜYÜK BULUŞMA YERİ

Müftü Sönmezoğlu ile beraberindekileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı da kutladı. Camilerin adeta çınarlar gibi, serviler, söğütler gibi olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Şehirlerimiz, kasabalarımız, köylerimiz camilerin etrafında kurulur. Evler, camilerin etrafında kümelenir. Camiler merkezdedir. Çünkü camiler, en büyük buluşma yerimizdir’’ ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu, çocukların camiyle buluşturulması yönündeki çalışmaların da önemine değindi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817