GENİŞ KATILIM

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği, Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerinin toplam 259 köy ve mahallesinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Kandıra Namazgah Barajı’nda su tutulmaya başlandı. Baraj inşaatı üzerinde düzenlenen törende su tutma işlemi için butona AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve bölge vatandaşları bastı.

 

GENİŞ KATILIM

Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile hayata geçirdiği Kandıra Namazgah Barajı su tutma törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA YAPILDI

Kocaeli’nin önemli bir bölümünün herhangi bir sıkıntı duyulmadan yaklaşık 100 yıllık su ihtiyacının giderileceği Namazgah Barajı su tutma töreninde konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık barajın sadece Kandıra’nın değil Kocaeli için önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin sadece kendi öz imkanları ile yaptığı bir baraj olduğuna dikkat çeken Işık, Kandıra için yapımı devam eden hastane ve önümüzdeki süreçte yapılacak adliye sarayı, Kandıra-İzmit duble yol projelerinden bahsetti.

 

KANDIRA’YA SON 3 YILDA 200 MİLYON’DAN FAZLA YATIRIM

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kandıra’ya son üç yıl içinde 200 milyon TL’den fazla yatırım yaptıklarını dile getirerek bu hizmetlerin katlanarak devam edeceğini ifade etti. Suyun hayat olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu” Suyun olmadığı yerde hayat ta yoktu. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı vatandaşların refahı için yürütüyoruz. Şu anda su tutulmasına başladığımız Namazgah Barajı da Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerinin toplam 259 köy ve mahallesinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak” dedi.

 

SADECE İÇME SUYU İHTİYACI DEĞİL

Namazgah Barajı’nın sadece içme suyu ihtiyacını karşılamadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu” 25 milyon metre küp su depolama kapasitesi bulunan tesisten alınan su 12 kilometre uzunluğundaki 600 milimetre çelik boru ile Antaplı - Dudutepe İçme Suyu Arıtma Tesisine terfi edilecek. Burada dünya standartlarında arıtıldıktan sonra ana isale hatları vasıtası ile vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz barajımız ile tarımsal sulama, dere taşkınlarını önleme ve enerji üretimi de sağlanacak. Böylece bölgenin birden çok ihtiyacı karşılanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

 

 

TARIMSAL SULAMA

Namazgah Barajı, bölgenin içmesuyu ihtiyacını karşılamasının yanı sıra tarımsal amaçlı olarak da bölgeye su temini sağlayacak. Kentin en çok köy yerleşimi bulunan ve geçim kaynağı tarım olan Kandıra’da yapılacak baraj ile yetersiz su kaynağından kaynaklanan sorunlar ortadan kaldırılacak. Bölge ekonomisinin mevsimsel etkilerden, kuraklık, susuzluk gibi olumsuz faktörlerden etkilenmesinin önüne de geçecek olan Namazgah Barajı, bölgedeki tarımsal kalkınmaya da büyük katkı sağlayacak

 

DERE TAŞKINLARINA SON

Barajın bölgeye sağlayacağı bir diğer fayda ise üzerine inşa edileceği Namazgah Deresinin aşırı yağışlarda meydana getirdiği sel ve taşkınların önlenmesi olacak. Daha önce aşırı yağışlar sonucu bir çok kez taşarak bölge halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden Namazgah Deresi, artık aşırı yağışlarda taşkın yapmayacak. Yağmur suları baraj gölünü dolduracak ve aşırı yağışlar artık felaket sebebi değil, fayda sağlayıcı bir bereket kaynağı olacak.

 

ENERJİ ÜRETİMİ

Namazgah Barajının İlçemize, İlimize ve ülkemize sağlayacağı bir diğer fayda ise üreteceği elektrik enerjisi olacak. Namazgah Barajından elde edilecek olan elektrik enerjisi ile kurumumuzun bölgede elektrikle çalışan içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu tesislerinin bir kısım ihtiyacı karşılanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817