banner2779
banner2752
banner2750

GEPOSB YÖNETİM MERKEZİ AÇILDI
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan'ı İbrahim Karaosmanoğlu, Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi (GEPOSB) Yönetim Kurulu Başkan'ı Osman Erkan ve çok sayıda davetlilerinin katıldığı birlikte GEPOSB yönetim merkezinin açılışı gerçekleştirildi. GEPOSB’ın yeni konferans merkezinde gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yönetim binasının oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Güzel insanlar güzel işler yapıyor. Üretmeden kalkınmak mümkün değildir. Üretimin önünde ki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Bakanımız Fikri Işık sanayicimiz yanında onların daha iyi iş yapması için gece gündüz çalışıyor. Bizlerde yerelde sizlere destek oluyoruz” dedi.

 

“GELİŞMİŞ BİR ÜLKEYE SİZLER ARACILIĞIYLA ULAŞACAĞIZ”

Organize sanayi bölgelerimizde su sorunu olmadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Derelerimizin temiz olması lazım. Sizlerle beraber yeşil alanlar oluşturuyoruz. Bir taraftan üretirken diğer taraftan çevremizi koruyacağız. Bizim üretim merkezlerimiz Avrupalılardan daha güzel. Eksikliklerimizi tamamlayacağız. Çevreyi kirletmeden üreteceğiz ve hava, su ve toprağımızı koruyacağız. Gebze ve diğer sanayi bölgelerimizde dünyaya örnek çalışmalar yapıyoruz. Sizlere hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Sizlerin dertleri bizim dertlerimizdir. Organize sanayi bölgelerimizde ulaşım problemlerine çözüm buluyoruz. Beraber mükemmel işler yaptık. Ben bundan heyecan duyuyorum. Bize güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Varlıklı ve gelişmiş bir ülkeye sizler aracılığıyla ulaşacağız” şeklinde konuştu.

 

“METRO’NUN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ”

2018’de Gebze’de Metro’nun temellerini atmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İstanbul metrosuyla bağlantılı Metro sisteminin temellerini atacağız. Ulaşımda ilk adım olarak 240 otobüs aldık. Organize Sanayi Bölgelerimize servisler koyduk. Ulaşımı daha iyileştireceğiz. Çünkü bu durum üretimimizi etkileyen önemli faktördür. Bu tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Açılış töreninde diğer bir konuşmacı olan GEPOSB Yönetim Kurulu Başkan'ı Osman Erkan, “Bugünü bize bahseden Rabbimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kurumun bünyesinde ki sermaye sahiplerine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’da, “Kentimize yakışan ve ülkemizin büyüme iddiasını ortaya koyan bu tesisi kazandıran siz sanayicilerimize teşekkür ediyorum. İhracat konusunda büyük kazanımlar ülkemize moral vermektedir. Geleceğe bu şekilde kararlı uygulayabiliriz. Kocaeli 2023 hedeflerine değer ve moral katan bir Büyükşehir'dir. Yönetim merkezimiz şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

 

YÜZDE DOKSANI GEÇEN DOLULUK ORANINA SAHİP

GEPOSB Yönetim merkezinin açılışında tüm paydaşlara teşekkür eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Merkezimizin yapılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Plastikçiler OSB, yüzde 90’ı geçen doluluk oranı, altyapısı, çevre hassasiyeti açısından gerçekten de en başarılı, örnek OSB’lerimizden birisidir. Burada faaliyet gösteren 129 firmamız 10 binden fazla istihdam üretiyor. Biz Bakanlığımızda 3Y anlayışıyla, yani yerli, yenilikçi ve yeşil üretim anlayışıyla hareket ediyoruz. Aynı anlayışın Plastikçiler OSB tarafından da sahiplenilmesi, bizleri çok memnun ediyor. Özellikle plastik gibi sektörlerde, yapılan üretimin çevreye etkilerini en aza indirmek çok büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle, hem OSB yönetimine hem de burada üretim yapan sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.,

 

ÜRETİM REFORM PAKETİYLE OSB’LERİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Bakan Fikri Işık, “Bu yeni idare binasıyla birlikte, burada üretim yapan sanayicilerimize çok daha iyi hizmet verilecek olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Plastikçiler OSB, hem OSB’lerin sanayimiz için önemini hem de Türkiye’deki OSB uygulamalarının geldiği seviyeyi göstermesi açısından çok güzel bir örnektir. İnşallah, üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Üretim Reform Paketi’yle, OSB’lerdeki başarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Girişimciler için daha fazla sanayi parseli üretmek ve girişimcilerin bu parsellere daha uygun şartlarda ve daha hızlı erişebilmeleri için önemli adımları hayata geçireceğiz. Sizlerle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Büyükşehir Belediyemiz, Kocaeli’ndeki OSB’lerde yüzde 10 indirimli uygulanan su fiyatlarını yüzde 20 indirimli uygulama kararını aldı. Bu örnek kararıyla sanayicilerimizin yanında olduğunu bir kere daha gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

DÜNYA’DA PLASTİK ÜRETİMİ YÜZDE YÜZ ELLİ ARTTI

Bakan Işık ayrıca, “GBS verilerine göre, 2014 yılında ülkemizde kauçuk ve plastik sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 9.177’dir. 165 bin kişiye istihdam sağlayan bu firmaların faaliyet karlılığı yüzde 6,4’tür. Küresel düzeye baktığımızda ise Türkiye, 2013 yılı itibariyle dünyanın en büyük 7. plastik üreticisi, Avrupa’nın ise 2’nci en büyük plastik üreticisi konumundadır. Türkiye, 2002 yılında dünyada üretilen toplam plastiğin %1,1’ini üretmişti. 2013 yılında ise bu oran %2,8’e yükseldi. Türkiye’nin plastik üretimi, 2002’den sonra, dünya ortalamasından ortalama 3 kat daha hızlı büyüdü. Bugün dünyada üretilen her 10 kilogram plastiğin 4 kilogramını Çin ve ABD üretmektedir. Ancak Çin, düşük katma değerli plastik ürünleri üretirken ABD, teknik plastiğe yoğunlaşmıştır. Dünyada plastik üretimi son 60 yılda 150 kattan fazla artış göstermiştir. Her yıl kişi başı plastik talebinin %4 oranında arttığını düşünürsek, bu sektörde atacağımız adımların önemi daha iyi anlaşılacaktır” şeklinde konuştu.

 

AR-GE’YE YÖNELMELİYİZ

Türkiye’nin plastik sektöründe karşılaştığı iki temel sorunu olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Fikri Işık, “Bunlardan birincisi, petrokimya ürünlerini girdi olarak kullanan bu sektörün yüzde 86 oranında dışa bağımlı olmasıdır. Ne yazık ki bu konuda kısa vadede yapılabilecek fazla bir şey yok. Sektörün yaşadığı ikinci temel sorun ise katma değerin düşük olmasıdır. İşte bu konuda, sektörle birlikte kısa, orta ve uzun vadede yapabileceğimiz, yapacağımız çok iş var. Bakınız, 2015 yılında ihracat ettiğimiz bir kilogram plastik için 2,75 dolar gelir elde etmişiz. Bu fiyat, bizi, dünya plastik mamul ihracatını yönlendiren 20 ülkenin içinde 18’inci sıraya düşürüyor. Bu nedenle, plastik sektöründe Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi alanlara yoğunlaşmak durumundayız. Bu açıdan Ar-Ge Reform Paketi’nin tüm sanayi sektörlerimiz için olduğu gibi plastik sektörü için de bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, Plastikçiler OSB’deki tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu idare binasının da hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Kurdele kesiminin ardından Amerika da yaşayan Geleneksel Türk Süsleme Sanatçısı Yurdagül Özsavaşçı’nın elinden Hiley-i Şerif’i alan Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra merkezin kurdelesi kesildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751