GERİ DÖNÜŞÜM DEYİP GEÇMEYİN

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen atıl pil projesi ile ayda ortalama 500 kilogram pil toplanıyor. Doğaya atılan atık pillerin içindeki ağır metallerin 300 yıl geçse bile yok olmadığını hatırlatan yetkililer “  çöpe ve doğaya atılan her atık pil suyun, toprağın, havanın kirlenmesi demektir. Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak kullandığımız pilleri çöpe değil, atık pil kutularına atmalıyız” dediler. İzmit’te yılbaşından beri toplanan atık pil miktarının 3 tonu geçtiği kaydedildi.

AYDA 120 TON CAM ATIĞI TOPLANIYOR

İzmit Belediyesi’nin bir diğer geri dönüşüm projelerinden olan atık cam toplama çalışmalarına vatandaşların büyük destek verdiği ifade edildi. Belediye yetkilileri, şehrin dört bir yanına konulan kumbaralar sayesinde ayda 120 ton cam atığı toplandığını belirterek “  cam atıklarının yüzde yüzü geri dönüştürülerek su tüketiminden yüzde 50, enerji tüketiminde yüzde 25, hammadde tüketimin de ise yüz 80 tasarruf sağlanmaktadır” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817