banner2779
banner2752
banner2750

GEZİ PARKI EYLEMCİLERİNE BASIN PROTESTOSU
İstanbul Taksim Gezi Parkı'nın yıkımı ve ağaçların sökülmesiyle ilgili eylemlere polisin müdahalesi üzerine, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen vatandaşlar yurdun pek çok yerinde toplu tepki gösterdi. Kocaeli’nde de polisin müdahalesine tepki, eylemcilere destek amacıyla vatandaşlar İzmit İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Parkı'nda saat 18.30'dan itibaren toplanmaya başladı. Saat19:30 a kadar alanda yaklaşık 800 kişi bir araya geldi. Polisin gezi parkında yaptığı müdahale ile ilgili birçok pankartın taşındığı protesto gösterisi sırasında sık sık 'Hükümet istifa' sloganları da atıldı.

RANT UĞRUNA
Taşınan pankartlar arasında 'Kimyasal Tayyip" yazılı pankart dikkat çekti. Protesto sırasında İstanbul'daki gelişmeler adım adım izlendi. 6'ncı İdare Mahkemesi'nin Taksim Topçu Kışlası projesine karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdiğinin duyurulması alkışlarla karşılandı. Gurup adına basın açıklamasında bulunan Kocaeli Mimarlar Odası Şune Başkanı Yalçın Ergen rant uğruna taksim Gezi Parkının doğal dokusunun bozularak AVM’ler rezidanslar yapılmasına meslek odaları ve vatandaşlar olarak  karşı olduklarını ve sessiz kalmayacaklarını belirterek “taksimde Gezi Parkının korunması için bir araya gelen Vatandaşlar gaz ve cop şiddetine maruz kalmıştır. Pek çok vatandaşımız yaralı ve ağır yaralı olarak hastaneye gitmiştir” dedi

DİRENECEĞİZ
Taksim Gezi Parkına Kocaelililer olarak sahip çıkacaklarını dile getiren Ergen “ordaki tescilli her bir ağacın bizim aldığımız  her bir nefesle eşdeğer olduğunu, çocuklarımıza bırakacağımız miraslarımıza faşist düzenin engel olamayacağını tüm vatandaşlarımıza duyurmak için burda toplandık. Orda mücadele eden arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Bizlerde buradan size destek veriyor, gezi parkının korunması için tek yürek oluyoruz. Ormanımıza, parkımıza,tarihimiza, cumhuriyetin tüm miraslarına dokunmayın, çünkü bizler buna son nefesimize kadar direneceğiz” şeklinde konuştu.

BASINDA EYLEMCİLERİ PROTESTO ETTİ
Konuşmalar sonrasında toplanan gurup slogan atmaya devam etti. Oturma eylemi yapan guruptan bazıları ellerine aldıkları “yavşak medya” dövizleri üzerine alanda görev yapan gazeteciler genelleme yapıldığını ve hakarete varan szölerin yazıldığını belirterek pankartın kaldırılmasını istedi. Ancak  yazdıkları dövizleri  eylemcilerin indirmemesi üzerine basın mensupları eylemcileri protesto ederek alandan ayrıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751