banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

GEZİCİ ÇANAKKALE SAVAŞ MÜZESİ DİLOVASI'NDA
 Türkiye Gaziler Vakfı tarafından Çanakkale'yi tanıtma projesi kapsamında oluşturulan gezici savaş müzesi otobüsü Dilovası'nda ziyaretçilerini bekliyor. Özel dizayn edilerek müze haline getirilen otobüsün içinde Çanakkale Savaşı'ndan kalan eserler yer alıyor. 

 

Çanakkale'yi tanıtma projesi kapsamında Türkiye Gaziler Vakfı tarafından oluşturulan gezici savaş müzesinin 7 yıllık bir proje oldugunu söyleyen Ethem Güler, 1 yıldır geziyoruz 6 yıl boyunca gezmeye devam edecegiz dedi.  Çanakkale'den geldiklerini belirten Gaziler Vakfı üyesi Ethem Gürel, proje kapsamında Türkiye'yi dolaşarak insanlara Çanakkale Savaş'ının nasıl kazanıldığını seyyar müze ile tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. 

 

Abdullah Gülen  isimli vatandaş ise Gezici Savaş Müzesi'nin Dilovası’na'e gelmesinden memnun kaldıklarını belirterek, "Çanakkale Savaşı kolay kazanılmadı. Gençlerin bunu daha iyi anlamaları için bu serginin gelip görünmesi gerekir." dedi. 

 

Müzede sergilenen eserler arasında savaş zamanından kalma Türk bayrağı, top mermileri, havada çarpışan mermiler, askerlere ait elbiseler, kılıçlar, ilaç malzemeleri ve düşmana ait eserler bulunuyor. Şimdiye kadar 9 ile giden gezici müze otobüsü, Dilovası’nda'te Dört Gün Belediye Meydanı'nda gezilebilecek. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826