GÖÇMEZ:  ÇÖP FABRİKASI  İLİMTEPE'DE  OLMAMALI
 Caner Göçmez, Körfez’in tek yaşanacak yeri olan İlimtepe’de yapılacak olan çöp fabrikasının, hem buradaki oksijen kaynağı olan bitki örtüsüne, hem yeraltı içme sularına büyük zarar verebileceğini savunarak, ‘’Bu çalışmanın içine girilmeden önce konunun uzmanı olan kuruluşlara araştırmakların yaptırılması gerekirdi. Tübitak gibi kuruluşlar, buradaki doğal ortamı, kaynakları belirleyerek, yapılacak olan fabrikanın etkilerini halka açıklayacak şekilde raporlar vermeliler. Hiçbir bilimsel çalışma yapılmadan kurulacak olan fabrika, doğal ortama, nefes alınacak tek yerleşim bölgesine ve doğal kaynaklara zarar verebilir’’ dedi.

Caner Göçmez, bu konuda gerekirse il ve bölgesel anlamda referanduma gidilmesinin ve kararın halka bırakılmasının en doğru seçim olacağını da belirterek, ‘’Halka önce fabrikanın artıları ve eksileri bilimsel raporlarla anlatılmalı, daha sonra da referanduma gidilmeli. Çıkacak olan sonuca da her kes saygı duymalı, o zaman tartışmalara da bir son verilir’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817