GÖLCÜK BELEDİYESİ ERİKLİ TEPE TABİAT PARKI  “Doğa İle İç İçe Bir Yaşam”

30 Ocak 2017 tarihinde yer teslimi yapılarak yapımına başlanılan tabiat parkı; Bakanlık tarafından onaylanan gelişim planına uygun olarak projelendirilen 40 dönümlük alan üzerinde, konaklama yapılabilecek Bungalov evlerin, piknik alanlarının, içerisinde kafeterya wc, mescit gibi bölümlerin yer aldığı iki ayrı idari binanın, çadır kamp alanının, seyir kulesinin, dört etaplı çocuk ve büyüklere yönelik macera parkının, yürüyüş parkurunun, kır lokantasının, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı bölümlerin olduğu tesislerden oluşmaktadır.

Konaklama yapılacak Bungalov evler 15 adet olup, ahşaptan imal edilmiş, içerisinde 2 oda, solan- mutfak, duş, wc ve verandanın yer aldığı 45 metrekarelik evlerdir.

Çadır kamp alanı, vatandaşlarımızın çadırlarını kurup kamp yapabileceği bir alan olacak şekilde dizayn edilmiştir.

Yürüyüş parkuru 2700 metre uzunluğundadır. Dört etaptan oluşan çocuk ve büyüklere yönelik macera parkı, eğlenmek ve spor yapmak üzere hizmete sunulacaktır.

Böylelikle, kapsamlı bir kompleks halini alacak olan Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı projesi doğa ile iç içe güzel bir gün geçirmek isteyenlerin yeni adresi olacaktır.

Başkan Ellibeş “Belediyemizce çok önemsediğimiz projelerden biri

Yapımı hızla devam etmekte olan Erikli Tepe Tabiat parkının çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Ellibeş, “Gölcük Belediyesi Eriklitepe tabiat parkı alanındayız. Bu bölgedeki 63 hektarlık alan Gölcük Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden kiralandı. Belediyemiz tarafından yapılan ihale sonucunda tabiat parkımızın uygulama alanları inşaatı devam etmektedir. Bu alan içersin de piknik alanlarımız, bungalov evleri gece kalabileceğimiz evlerimiz, restoranlar, kır kahvemiz, macera parkımız, çadır kamp alanlarımız, spor etkinlikleri alanı ve mescidlerimiz  ile birlikte komple bir sosyal alana dönüştürüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında yaptığımız bu tabiat parkımızın ihalesini sekiz ay önce yaptık ve bu ihale sonucunda  yüklenici firma hızla çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemizce çok önemsediğimiz projelerden biri, Kocaeli’ndeki ve şehir dışından gelecek olan insanların istifade edebilecekleri mükemmel bir tabiat parkını bu şekilde oluşturmaktayız. Desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüze ve Büyükşehir’imize teşekkür ediyorum. Ben bu vesile ile tabiat parkımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmamız bittiğinde tüm hemşerilerimizle, dostlarımızla ve tabiat parkımızı istifade etmek isteyen tüm vatandaşlarımızla burada buluşmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817