banner2752
banner2750
banner2776

 GÖLCÜK BELEDİYESİ GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİNDE 59 ÇOCUK SÜNNET OLACAK

 


Sünnet Şöleni kıyafet dağıtım töreninde konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında “ Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Gençlerimiz, yarının büyükleri, ülkenin geleceği, teminatı yavrularımızın sünnet olmaları mutlaka inanışımıza göre, kutsal kitabımızın emrine göre, sünneti yerine getireceğiz hep beraber. Yarının doktoru, yöneticisi, bakanı olacaklar; ama her şeyden önce adam ve insan olacaklar. Vatanlarını, bayrağını, dinine, kutsal kitabına, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlı birey olarak, bir evlat olarak yetişecekler inşallah.

Birlik ve Beraberlik Ruhu İçerisinde Organizasyonumuzu Gerçekleştireceğiz

İşte biz belediye olarak sizlerle beraber geleneksel hale getirdiğimiz sünnet etkinliğimiz gerçekleştireceğiz. Bu aslında bir mesajdır. Neyin mesajı? Birlik ve beraberliğin mesajı. Her biriniz nasılsa bir şekilde çocukları sünnet ettirirsiniz işin aslına bakarsanız, bu mümkün; ama böyle olması toplum birlikteliğinin sergilenmesi anlamında daha özel benim açımdan. Hep beraber, yardımlaşma içerisinde, dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bu kutsal kitabımızın emrettiği sünnet organizasyonunu icra edeceğiz. Ben bu vesileyle her birinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Doktorlarımızın her biri sağlıklı bir şekilde bu operasyonumuzu yapacak, ondan sonra geleceğe büyük adam olma yolunda yürüdükleri bu yolda emin adımlarla yürüyecekler. İnşallah çocuklarımızın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız ”dedi.

 

Sünnet Şöleni Organizasyonu Programı

 

Şölen, 10 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’da 59 çocuk ve ailelerin bir araya gelmesiyle Sultanbaba' ya yapılacak ziyaret, gezi ve lunapark eğlenceleri ile devam edecek.

 

Dinimizde çok önemli yere sahip olan sünnet ayrıca örfümüzün, adetimizin ve geleneğimizin vazgeçilmez olgularından birisidir. Bu tür toplu sünnet şölenleri ise birlik, beraberlik ve dayanışmanın ilçemizdeki en güzel örneklerindendir. Gölcük Belediyesi bu önemli görevi üstlenerek maddi imkanı olmayan ailelerin çocuklarına sünnet merasimi tertip ediyor.

 

Yapılacak şölen 10 Ağustos Perşembe günü sünnet çocukları ile ailelerinin ve vatandaşların katılımıyla Anıtpark’ta başlayacak. Burada toplanan çocuklar ve aileleri Sultan baba türbesine ziyarette bulunacaklar. Gerçekleştirilen ziyaretten sonra sünnet çocuklarına ve ailelerine unutulmayacak bir şölen yaşatmayı amaçlayan Gölcük Belediyesi gerçekleştireceği gezi ve lunapark eğlenceleri ile coşkulu anlar yaşatacak.

 

11 Ağustos Cuma günü saat 14.00 'da Belediye önünde toplanacak çocuklar ve aileler Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile toplu fotoğraf çektirecekler. Buradan çocuklar Anıtpark'a getirilerek Mehteran takımının vereceği konser ile coşku dolu anlar yaşayacaklar. Gerçekleştirilen şölenlerden sonra saat 15.00’da Kongre sarayında sünnet merasimi şerefine Mevlid-i Şerif okunacak. Sünnet çocuklarına, ailelerine ve vatandaşlara yemek ikramı ve çocuklara da hediye verilecek. 12 Ağustos Cumartesi günü ise Gölcük Aile Konak Hastanesi tarafından çocukların sünnetleri yapılarak program son bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680