Gölcük Dünya Kültürüne ev sahipliği yaptı

Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmektedir. Kültüre ve sanata değer veren, geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen Gölcük’te kırkyama konusunda 6-7-8 Eylül 2013 tarihleri arasında 4. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali gerçekleştirildi.Festivalde kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı yapılması gelenekselleştirilmektedir.  180 Türk ve 6 farklı ülkeden 9 yabancı kırkyama ustasının katıldığı festival; Gölcük Değirmendere’yi 2010 yılından itibaren yine bu yılda Çınarlık meydanında 3 gün süren bir şenlik alanına dönüştürdü. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Festival süresince Sanatçıları stantlarında ziyaret edip örnek ev sahipliğini bir kez daha gösterdi.

 

Yurt dışından ve ülkemizin tüm bölgelerinden seçkin ustaların katıldığı dev şenlik kapsamında;Konuyla ilgili teknik seminerler,Katılımcı ülkelerin özel gösterileri,15 adet sokak atölye çalışmaları - Açık hava sergileri ( günlük ),Gölcük Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışma sergileri,Yabancı ekiplerden kırkyama teknik atölye çalışmaları,Bölgemize ve ülkemize özgü geleneksel tatların paylaşımı – Osmanlı Mutfağı,Uluslararası “TÜM İNANÇLARDA NAZAR” Sergisi,  4+1 SERGİLERİ ( Şehirdeki sanat galerilerinde farklı sergiler ),Üçlü Caz Konseri - Müzik dinletileri ve 2013 Kırkyama – Foto-maraton yarışması gerçekleştirildi. Festivale ;Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, ABD, Benin, Nijerya, Özbekistan ve KKTC’den Kırkyama Ustaları katıldı.

Şenlik programının son gününde 2013 Kırk yama Foto Maraton yarışmasında derece alan Fotoğrafçılara teşekkür belgeleri Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından takdim edildi. Başkan Ellibeş tören öncesinde kısa bir konuşma yaparak, Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesinin 10. Yılını kutladığımız 2013, Geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Kırkyama ile böylesi güzel görsel şölenin 4. yılını kutlamaktan ötürü büyük bir mutluluk yaşamakta ve onur duymaktayım. Gölcük Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda, sanata saygı duyan şehirlerden biri olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümektedir. Dünya Kültürünü ileriki yıllarda da Gölcük’te ağırlamaya devam edeceğiz dedi.Katılımlarından dolayı Tüm Kırkya Ustalarımıza,Stant açan Firmalarımıza, Şenliğimize gösterdikleri ilgilerden dolayı Vatandaşlarımıza,emek verek ,katkı koyan herkese teşekkür ediyorum dedi.

 

Törende Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş,Mehmet Olgun,Belediye Meclis Üyesi Hasan Yaman,D.dere Mahalle Muhtarları, GFDS, DFSD yönetim kurulu ve üyeler ile çok sayıda Vatandaş hazır bulundu.

 

Konuşmanın ardından Çınarlık Meydanında Sanatevi önünde tertip edilen törende,

2013 Fotomaraton’da Başarı Ödülü Kazananlar;

Aytül Akbaş, Sema Ulubir, Nihal Gamzedemir.

 

Fotomaraton’da “Sergileme” Ödülü Kazananlar;

Aytül Akbaş (3),Nebiye Azak (2), Ece Yüksel (3),Abdurrahman Balçık,  Nihal Özdemir (2),Ayşe Erkaya,Sevgi Özbağ,Aykut Özdemir (2),Berrin Ökmen,İ. Cengiz Girit, Zafer Kanpara,Ela Yüzüak (2),Hamdi Önel (2),Hüseyin Tekin.

 

Ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817