Gölcük Hasaneyn ve Nimetiye Köylerine bol su
 Köylere su verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nin hiçbir noktasında susuzluk çekilmesini arzu etmiyoruz.”dedi. Gölcük ilçesine bağlı Hasaneyn ve Nimetiye köylerindeki yerel su kaynakları yaz aylarında yetersiz kalıyor ve köylerde su sıkıntısı yaşanıyordu. İSU Genel Müdürlüğü, iki köyün içmesuyu sıkıntısını gidermek için Hisareyn içmesuyu deposu ile Hasaneyn su deposu arasında 2300 metre uzunluğunda terfi hattı ile terfi merkezi inşa etti. 700 bin TL’ye mal olan proje için Hisareyn su deposunda tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

 

SUSUZLUK  ÇEKİLMESİNİ İSTEMİYORUZ.

Suyun canlılar için önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,”Su hayat kaynağı; olduğu zaman hayat var, olmadığı zaman hayat olmuyor. Bazı yazlar kural geçiyor ve yerel kaynaklar yeterli olmuyor, köylerimizin de hizmetler ile nüfusu artıyor. Bundan dolayı Kocaeli’nin hiçbir noktasında susuzluk çekilmesini arzu etmiyoruz. Gerek köylerdeki yerel kaynakları, gerek Yuvacık barajından gerekse ilimizin farklı ilçelerindeki kaynaklarımız var. Önümüzdeki yıllarda yine farklı yerlerde barajlar inşa edeceğiz. Namazgah barajını bu yılın sonunda tamamlayacağız. Büyük bir kısmı tamamlanan baraj ile bölgenin 50-100 yıllık içmesuyu ihtiyacını karşılanacaktır. Elimizde suyumuz var. Üst kısımlardaki köylerin susuzluk çekilmesi bizi üzer. Projemizi yaptık ve kısa zamanda devreye aldık. Zamanında, bayram gelmeden imdada yetişti. Barajdan gelen arıtılmış suyu Hasaneyn deposu akıtılacak ve köylerimiz artık bol ve düzenli suya kavuşacak. Hayırlı olsun, su gibi aziz olun.”diye konuştu.

 

KÖYLERİMİZE HAYAT KAYNAĞI OLACAKTIR.

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, iki köye bol ve düzenli su sağlamanın heyecanını yaşadıklarını vurguladı. Projenin 700 bin TL’ye mal olduğunu belirten Bayram, “Bu proje belki diğer projelerimize göre küçük bir proje olarak görülebilir. Ancak konu su olduğu için bir damlası da bizim için  çok önemlidir. Önemli bir proje olarak görüyoruz. Hasaneyn ile Nimetiye köylerindeki yerel kaynaklar yeterli olmadığı zaman cazibe ile gelen Yuvacık barajından sağlanan suyu yeni inşa ettiğimiz 2300 metre uzunluğundaki terfi hattı ile bölgeye verilecektir. Terfi merkezindeki iki tane pompanın sağlayacağı 12 lt/sn debi ile Hasaneyn’e ihtiyaç halinde yeterli suyu takviye edecektir. Bize maliyeti 700 bin TL oldu ve kısa zamanda hayata geçirdik. Köylerimize,insanlarımıza hayat kaynağı ve faydalı olacaktır. Emeği geçen arkadaşlarımıza, talimatı ile bizi yönlendiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilgisinden dolayı Gölcük Belediye Başkanımıza, köy muhtarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

 

BOL SUYA KAVUŞTUK

Suya kavuşmanın heyecanı içerisinde bulunan Hasaneyn köyü muhtarı Şaban Saral da, yaz aylarındaki susuzluktan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Köyümüzün bol  suya kavuşması Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İSU Genel Müdürümüz sayesinde gelmiştir. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Köylerimiz için büyük bir ihtiyaçtı. Susuzluk nedeniyle medyaya kadar düşüyorduk. Bundan sonra açık ve net her zaman  bol su alacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi. 

 

HEP BİRLİKTE BUTONA BASTILAR

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de, köylerdeki yaşam ve sıkıntılar Gölcük’ü direkt ilgilendirdiğini belirterek, “Büyükşehir ile hizmetler arttı. Büyükşehir beledimizin Kocaeli’nin tamamını kucaklayan yönetim anlayışı içerisinde problemler projeler ile bir bir çözülüyor. Suyun küçüğü ve büyüğü olmaz. Bu köylerimiz bundan sonra susuzluk yaşanmayacaktır. Medyaya susuzluk  haberleri düşüyordu, bundan sonra su çok olacağı için vanayı kapatın denilecektir. Emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum. “diye konuştu. Köy imamının tesisin hayırlı olması için yaptığı duanın ardından terfi merkezindeki pompaları Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekiler butona basarak çalıştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817