banner2779
banner2752
banner2750

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral Muhtar Adaylarını bilgilendirdi
 Yerel Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte muhtar adayları da yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, muhtarlık seçimleri için aday olacakları bilgilendirdi.

 

Ülke genelinde Yerel seçimlere 4 ay kala siyasiler ve diğer kurumlarda hareketlilik hızla devam ediyor. Bu yönde Gölcük’te Muhtar adayların seçim hazırlıkları başladı. Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, yaklaşmakta olan muhtarlık seçimleri için aday olacakları bilgilendirdi. Saral, “Muhtarlık seçimleri kapsamında muhtarlar tek tek sahaya çıkıyor. Oy pusulalarında değişiklik yapıldı. Şimdi kâğıtta tek bir muhtar adayı ve 8 azası yer alacak. Muhtarlık için müracaat zorunluluğu yok. Muhtarlığa aday olmak isteyen bir birey, adayım deyip kendisi bireysel çalışmalarını yürütüyor. Örneğin; mahalleyi gezip kapı kapı dolaşıp vatandaşı bilinçlendirip, kendi çalışmalarını gerçekleştiriyor. Seçim döneminin yoğun geçeceğini düşünüyorum dedi.

 

Muhtar adayı olacaklara da tavsiyelerde bulunan Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Muhtarlık dışarıdan göründüğü gibi kolay bir iş değildir, Bu gönül işidir. Muhtarlar üzerlerine düşen resmi görevleri yapmakla birlikte, halka faydalı olabilecek, resmi olmayan gönül yardımlarını da yapmalıdırlar. Muhtarlık vefa gerektiriyor. Buna sadece görev olarak bakılmamalı. Muhtarlık biraz da görevlerin gerektirdikleri dışında, yapabileceğinin fazlasını yapıp, en maksimum hizmeti verebilmektir. Bir nevi aile işidir dedi.

 

Saral, Muhtarlıkta, görevler büyük, ama sorumluluk daha büyüktür. O yüzden bu görevi işini sevecek, vatandaşı sevecek, işi ciddiye alacak bir birey yapmalı. Daha önce yaşadığımız başvurularda bazı vatandaşlar silah ruhsat sahibi olmak için başvuruyorlardı. İşsizlik fazla, kazanılan para yetmiyor, muhtarlığı gelir getirisi olarak görüyorlar. Bu yüzden başvuruların fazla olacağını düşünüyorum. Aslında muhtarlığın maddi anlamda getirisi olduğu kadar götürü sü de fazladır. Çünkü bu göreve kendini adamak, her zaman daha fazlasını yapmak boyunlarının borcudur. Muhtarlığa aday olacak kişi, ekonomik yönünü çok iyi hesaplamalı, görevin ağırlığını ama bir o kadar da güzel ve keyifli olduğunu bilmeli ve çevresinin geniş olmasını dikkate almalıdır” dedi.

 

Bilge Saral, vatandaşların da muhtar seçimlerine daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Saral: “Muhtar adaylarından ricalarımdan biri de diğer adayları karalamadan, hakkında kötü konuşup prim yapmadan yollarına devam etmeleri gerekir. Bu etik olmayan bir davranıştır. Birbirleriyle savaşmadan, daha güzeli, daha iyiyi yapmaya çalışsınlar. Faydalı olabilmeleri için, insanı sevmeleri gerekir. Bu konuda vatandaşa da çok iş düşüyor. Vatandaşın da muhtar seçimlerine daha duyarlı olmalarını bekliyorum.

 

Sonuçta amaç kendilerine en faydalı olabilecek ismi seçmek. O yüzden vatandaşların da muhtarını seçerken biraz daha dikkatli ve titiz davranması gerek. Muhtar adayı olmak için gereken şartları dile getiren Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral: Muhtar adayı olacak bireyin 25 yaşını doldurmuş olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, okur-yazar olması, yüz kızartıcı suçtan dolayı sabıkasının olmaması ve aday olduğu köy veya mahallede 6 ay ikamet etmiş olması şartı aranmaktadır. Şimdiden seçimlerin ülkemize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751