Gölcük’te Öğrenci olmak Projesi Başarıyla tamamlandı

Proje kapsamında, İlçemiz Okullarının 7-8-11-12 sınıflarından 153 Öğrencinin Belediyenin ücretsiz olarak verdiği hızlı okuma ve anlama seti ile verilen kurslar neticesinde okuma hızları 3,5 kat anlama yüzdesi artışı 1 kat artırıldı.

Yine İlçe genelindeki Liselerin 12. Sınıfında öğrenin gören tüm öğrencileri Üniversite ortamını tanımaları için başta Kocaeli Üniversitesi olmak üzere İstanbul’daki üniversitelere ziyaretler yapıldı. Kültür gezileri kapsamında Öğrenciler İznik ve İstanbul’a götürülerek tarihi ve kültürel mekanların tanıtımı yapıldı.

Kariyer günleri kapsamında, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in ve alanında belirli bir kariyer yapmış, mesleklerinde tecrübe ve uzmanlık kazanmış kişilerle öğrencilerimiz buluşturularak, bilgi ve tecrübelerinin aktarımı sağlandı.

11 ve 12.sınıf öğrencileri, haftanın bir günü yüzme havuzunu ve buz paten pistinden istifade etmeleri sağlanarak Eğitim-Öğretimin yanında eğlenmeleri de temin edildi. Tiyatro ve Sinema günleri kapsamında Öğrenciler Şebelebettin Paşa, Ben Mehmet Akif, En Karanlık Gece adlı tiyatro oyunlarını izlediler.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, Gölcük’te Öğrenci olmak projesinin çok yönlü, katılımcı ve fayda sağlayıcı önemli bir proje olduğunu belirterek,  lise çağındaki gençlerimizin yetişmelerinde,ufuk ve vizyon sahibi olmalarında Belediye olarak katkı sağlanmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu,önümüzdeki yıllarda da bu tür projelerle öğrencilerin her zaman yanında olunacağını,projeye katılan ve destek veren herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817