GÖNÜL :  ”KADIN SADECE EVİNDE YEMEK YAPMAZ

Kocaeli’deki Belediye Başkanları’nın eşleri, kadın belediye meclis üyeleri, Kartepe Sukaypark’ ta TBMM Kadın Erkek Frısat Eşitliği Komisyon Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ile bir araya geldi. Gönül, kadınların her alanda aktif olarak yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinliğe Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın eşi Nurten Karabalık ev sahipliği yaptı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Düzenlenen kahvaltıda bir araya gelenler arasında belediye başkanlarının eşleri, il genelindeki kadın belediye meclis üyeleri, kadın belediye başkan yardımcıları, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban yer aldı.

GÖNÜL,”KADINLARI AKTİF SİYASETE DAVET EDİN”

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde kadın belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarının eşleri ile bir araya gelen Gönül, şuan aktif siyasette olan kadınların çevresindeki kadınlara örnek olarak aktif siyaset yapmaya davet etmelerini istedi.

Siyaset yapmaya aday olan kadınların hiçbir zaman aktif siyaset yapan bir kadının yerine geçmeyi hedeflememesi gerektiğini belirten Gönül, ”Siyasetteki kadın sayımızı olduğumuz seviyeden çok ileriye taşımalıyız. Zaten az sayıda bulunan kadın meclis üyelerimiz, belediye başkanlığı hatta belediye başkan yardımcılıkları görevlerine daha çok bayan aday adayı göstererek, mevcut erkeklerin yerine kadınların getirilmesini sağlamalıdır. Kadınlarımız hayatın her alanında yer almalıdır” dedi. Bu noktada çevremizdeki kadınları siyasete teşvik etmeli, içinde siyaset yapma yeteneği görünen arkadaşlarımıza destek vererek çok sayıda kadın muhtarlar, kadın belediye meclis üyeleri, kadın belediye başkan yardımcıları, kadın başkanlar çıkarmalıyız.Kadın sadece evinde yemek yapmaz” dedi.


KADIN ARTIK KARAR MEKANİZMASINDA

Gönül konuşmasına şöyle devam etti;”Kadına değer veren ve siyasetle buluşturan bir partimiz var. En çok bayan meclis üyeleri bizde var. Yeni anayasayla birlikte kadının karar mekanizmasındaki yeri değişecek. Kadın artık siyasette ve her alanda erkek ile eşit seviyeye gelecek. Kadınlarımızı daha fazla topluma karıştırmak ve her alanda başarılı işler çıkarmalarına öncülük etme gayretindeyiz.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817