GÖNÜL;” KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

 

Ak  Parti Kocaeli Milletvekili TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül, KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkezi Müdürü Ertuğrul Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Ahmet YARAR

 

Ziyarette Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Penbe Aslan ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Emel Ceylan Balcıoğlu da ziyarette hazır bulundu. Gönül, 23 Ağustos 2013’de açılışı yapılan Yeni Hizmet Binası için, Çetinkaya’ya hayırlı olsun dileklerini iletti ve yeni hizmet binasını çok beğendiğini vurguladı.

 

KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkezi Müdürü Ertuğrul Çetinkaya ise KOSGEB ve Destekleri hakkında Gönül’e  çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi, Gönül Kocaeli ili için Kadın Girişimciliği konusunun üzerinde durduklarını ve gereken her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

 

ÇETİNKAYA;”İLİMİZDE GİRİŞİMCİLİĞİN LOKOMOTİFİ KADINLARDIR”

 

KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkezi Müdürü Ertuğrul Çetinkaya konuşmasında; “KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Kocaeli’de 4 bin kişinin üzerinde girişimci adayına uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Bu rakamın % 60’ı kadındır. Kadınlarımıza her alanda değer veriyoruz. Girişimci kadınlarımızın sayısı çoğalıyor, biz de elimizden gelen desteği gösteriyoruz” dedi.

 

GÖNÜL;”KADIN GİRİŞİMCİLERE POZİTİF AYRIMCILIK”

  

AK Parti Kocaeli Milletvekili TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül kadınların önünde sermaye olduğunu vurguladı. Gönül konuşmasında;“Kadın girişimciliğin önündeki en büyük engel, sermaye yetersizliğidir. Devletimiz iş kuran kadınlarımızı KOSGEB kanalıyla desteklerken, ilk finansman noktasında yaşanan güçlükler için çözümler üretmeye çalışmaktadır. Bu noktada uygun banka kredileri ve Kredi Garanti Fonu devreye alınabilir. Kadınlarımızın devlet destekleri kullanılırken, pozitif bir ayrımcılığa tabi tutulması önemlidir. Bu konu anayasamızda da yerini bulan bir konudur.” dedi.

 

KADIN BAŞARILARININ KONUŞULDUĞU ŞEHİR:KOCAELİ

 

 Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Penbe Aslan bilgilendirme konuşmasında“Kocaeli’mizi sayın vekilimiz ve kamu kurumlarımızın desteğiyle, kadın sorunlarının konuşulduğu bir şehirden, kadın başarılarının konuşulduğu bir şehir haline getirdik. Bu anlamda bölgemizde çok güzel çalışmalar yaptık. KOSGEB’in, Kadın Girişimciliğine verdiği destek son derece önemlidir. Destek rakamlarında kadınlarımızın oranı da bizim göğsümüzü kabartmaktadır.” dedi.

 

BALCIOĞLU;”KOCAELİ KADIN GİRİŞİMCİLER PLATFORMU

  

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Emel Ceylan Balcıoğlu ise Gönül öncülüğünde ilerleyeceklerini vurguladı. Balcıoğlu;“Kocaeli’deki kadın çalışmalarını bir platform altında toplamalıyız. Sayın Vekilimizin öncülüğü ve himayesinde, Kocaeli’de kadınla ilgili her türlü projenin, önerinin ve sorunun tartışıldığı ve çözümler üretildiği bir yapıya ihtiyacımız var. Kadın örgütlerinin, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin oluşturacağı bu yapı, ilimizdeki kadın başarılarını sürdürülebilir kılacak ve kurumsal bir yapıya taşıyacaktır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817