banner2779
banner2752
banner2750

 GÖNÜL’DEN GAZİLERE MÜJDE

Milletvekili Sibel Gönül, Gaziler Günü'nün aziz Türk milletinin tarihte eşsiz örneklerini sergilediği istiklal ruhu ve vatan sevgisinin bir tezahürü olduğunu ifade etti.

 

Gönül, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı; Şehadet ve gaziliğin her vatan evladı için ulaşılabilecek en ulvi mertebeler olarak milletin gönlünde yerini aldığını belirten Gönül mesajına şöyle devam etti, Kurtuluş savaşının zaferle neticelenmesinin temelinde bu kahramanlık ruhu, bu inanç vardır. Her geçen gün daha da güçlenen, milletçe geleceğe güven ve umutla bakmamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve şuurla kazanılan o büyük zaferin, o sağlam temellerin üstünde yükselmiştir. Onun için millet olarak bu mukaddes vatan toprakları üzerinde şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak kararlılığındayız. Gaziler günü kabul edilen bugün, onlara olan vefa ve şükran duygularımızın bir ifadesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi ünvanı verilişinin yıldönümü ile Gaziler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her biri eşsiz birer kahraman olan bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sevgiyle selamlıyorum.”dedi

 

ONAYLANIRSA GAZİLERE EV MÜJDESİ

TBMM genel kurulunda son olarak çalışılan 478 Sıra Sayılı Torba Kanunda yapılan düzenlemelerle gazilere tanınan haklar ile ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Gönül yasa cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa; "Harp ve vazife malulü olmaları nedeniyle aylık bağlananlara, bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresi'nce faizsiz olarak kredi verilebilmesi, Harp veya vazife malullerinden hayatını kaybedenlerin eşleri ve çocukları ile harp ya da vazife malullüğü aylığı almaktayken faizsiz kredi haklarından yararlanamadan hayatını kaybedenlerin eşleri ve çocuklarının bir konut ile sınırlı olmak üzere aynı imkandan yararlanabilmesi, Harp ya da vazife malulü sayılanlardan görev ya da sınıf değiştirerek çalışmaya devam edenlerin de faizsiz kredi imkanından yararlanabilmesi, öngörülmektedir" dedi.

İSTİHDAM SAĞLANACAK

Gönül ayrıca; yakınlarına yeni istihdam sağlanan TSK mensupları için ise,"Harp malulleri ile nakdi tazminat ve aylık bağlanmasına ilişkin kanun kapsamında olan ancak hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara 1, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın er ve erbaşlar da dahil askeri personeli ile emniyet teşkilatınnın vazife malullerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara 1, bu kurumlar dışındaki vazife malullerinden hayatını kaybedenlerin yakınları ve malul olanlar ile aylık bağlanan terör mağdurlarına da bir istihdam hakkı verilmesi öngörülmektedir" diye konuştu.Gönül, ücretsiz seyahat hakkında da yepyeni imkanlar sağlandığını ifade ederek, Gazi, vazife malulü sayılarak aylık bağlananların kendileri, eşleri, evli olmayan 25 yaşını doldurmamış olan çocukları, anne ve babalarına da ücretsiz seyahat hakkından yararlanabileceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751