banner2779
banner2752
banner2750

Goodyear kavşağı için protokol imzalandı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımı rahatlatacak bir proje için daha harekete geçti.  Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat arasında yapılan protokol ile D-100 karayolunun Goodyear Kavşağı bölümünde köprülü kavşak yapılacak.

SYMBOL Kocaeli Projesi’ne ulaşımı da kolaylaştıracak olan proje 24 milyon liraya mal olacak. Köprülü kavşak projesi Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar ortaklığında gerçekleştirilecek.

 

ULAŞIM MASTER PLANI’NI UYGULUYORUZ

Kavşak projesi için Antikkapı Restaurant'ta protokol imza töreni düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan katıldı.Proje hakkında konuşan Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli’nin liman ve ticaret kenti olduğunu belirterek ulaşımdaki sıkıntıların aşılması için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu “ Kocaeli’nin Ulaşım Master Planı’nı yaptık ve uygulamaya başladık. Ulaşımın daraldığı yerlerde üretimden, kalkınmadan bahsetmek şehirler açısından mümkün değildir” dedi.

 

D-100 TRANSİT HALE GELECEK

Başkan Karaosmanoğlu “Kavşakları arazinin yapısına göre köprülü ya da battı çıktı şeklinde yapıyoruz. Eskiden Körfez’e, Hereke'ye trafik ışıklarından dolayı 45 dakikada gidiliyordu. Bugün pek çok noktada kaldırdığımız ışıklar D-100 trafiğini transit hale getirdi. Normal seyirle Körfez’e 13 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Transit geçiş sağlayan köprülü kavşaklar bu nedenle önemli” dedi. Kuruçeşme ışıklar ile Derince liman ışıkları kaldıracağız. Bunların projelerini de yapıyoruz. Böylece daha güvenilir ve daha yaşanılacak alan bir kente sahip olacağız. Goodyear kavşağı 2015’in ortalarında bitirilecek" şeklinde konuştu.

 

MAYISTA BİTECEK

Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan da konuşmasında şunları kaydetti: “SYMBOL Kocaeli mayıs ayında bitmiş olacak. Proje kapsamında hayata geçecek olan 360 yataklı Türkiye’nin en büyük ikinci özel hastanesi olacak olan hastane projesinde bin 200 kişinin istihdam edilecek.  Böyle devasa projenin ulaşım ayağını da Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız protokol kapsamında 24 milyon liraya biz yapacağız. Mayıs ayında SYMBOL Kocaeli bittiğinde bölgedeki köprülü kavşak projesi de bitmiş olacak"

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751