banner2779
banner2752
banner2750

Görme Engellilerin Bisiklet Heyecanı


 

Kocaeli’de bir grup görme engelli vatandaş hayatlarında ilk kez bisiklete bindi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen organizasyonla görme engelli vatandaşlar bisiklet kullanmanın mutluluğunu yaşadılar. Kocaeli’nin Başiskele sahilinde bir araya gelen görme engelli vatandaşlar sahilde bisikletleriyle dolaştı.

 

ANLAMLI ETKİNLİK

Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Onların günlük hayata katılmaları, sosyal bir birey haline gelmelerini sağlamak için hizmetler hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sosyal içerikli projeler üretmeyi de ihmal etmiyor. Bu doğrultuda görme engelli vatandaşların ilk kez bisiklete bindikleri bir organizasyon düzenlendi. Anlamlı etkinlikte mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi.

 

SAHİLDE PEDAL ÇEVİRDİLER

Heyecanları yüzlerinden okunan görme engelli vatandaşlar, denizin esintisiyle sahil kenarında bisikletle gezmenin tadını çıkardılar. Özel olarak üretilmiş olan dört tekerli bisikletlere binen görme engelli vatandaşları, yanlarında bulunan aile bireyleri yönlendirilerek ilerlemelerini sağladılar. “Bisiklete Binen Hayatı Hisseder” sloganıya yaklaşık 300 metre boyunca pedal çevirdiler.

 

BAŞKAN DANIŞMANI DA BİSİKLETE BİNDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı görme engelli Dilek Karaca da bisiklete binenler arasındaydı. Karacay’ı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal yönlendirdi. Karaca “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa böyle bir program düzenliyoruz. İlk ama asla son olmayacaktır. Görme engelli arkadaşlarımızın buna ihtiyaçları vardı. Yaptıkları konuşmalardan çok mutlu olduklarını enerji aldıklarını hissettim. Onlar mutlu olduğu için ben çok daha mutluyum” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751