banner2779
banner2752
banner2750

Gözaltına Alınan Dhkp-C Üyeleri, Saldırı İçin Karakol Keşfi Yapmış
Bir yıldır takip edilen örgüt üyelerinin karakolda keşif yapmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. 17 kişi gözaltına alınırken üç kişinin daha aranığı öğrenildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Malatya'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun İzmir ayağında 15 kişi gözaltına alındı. Kocaeli ve Malatya'da gözaltına alınan iki kişi de işlemlerinin ardından İzmir'e gönderilecek. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, saat 04.00 sıralarında 500 polis memuruyla 20 adrese baskın yaptı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere müdürlüğe götürüldü. Terör örgütünün Ege sorumlusu Selda B., Ege Öğrenci Derneği sorumlusu D.K. ve Özgürlükler Derneği sorumlusu S.K.'nin ise halen arandığı belirtildi. Yaklaşık bir yıldır takip edilen DHKP-C üyelerinin polis, asker ve kamu görevlilerine yönelik suikast ve bombalama eylemleri yapacağının tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Örgüt üyelerinin, İzmir'deki bir karakolda saldırı için sürekli keşif yaptığı belirlendi. Polis ekiplerinin takibi sırasında örgüt üyelerinin sürekli karakol çevresinde dolaşarak not tuttuğu ve saldırı listesinde yabancı derneklerin de bulunduğu bildirildi. Gözaltına alınan 17 kişinin arasında iki öğretmen, üniversite öğrencileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'ndan bir çalışanın da olduğu öğrenildi. Özgürlükler Derneği, Ege Gençlik Derneği, İzmir Temel Haklar Derneği, Devrimci Alevi Komitesi ve diğer adreslerde yapılan aramalarda, çok gizli bölmelerde saklanmış örgüt dökümanları ve şifreli notlar ele geçirildi. 

Zanlıların, Ege Bölgesi'nde DHKP-C terör örgütüne yandaş ve üye kazandırmak için efe kültürünü kullandığı, eylem yaptıracakları üyelerine, efeler gibi yönetime karşı çıkabileceklerini ve başkaldırabileceklerini söylediği öğrenildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751