GÜBRETAŞ, SLOGAN VE ALKIŞLARLA GREV KARARINI ASTI
 Körfez Atalar Mahallesi’nde yer alan Gübretaş Yarımca Tesisleri’nde, tarafsız ara bulucu girişimi de sonuç vermeyince, grev kararı asıldı. Yemekhaneye asılan grev kararı ile 260 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde 60 günlük bekleme süresi başlamış oldu. Bu süre içinde de anlaşma olmaması halinde, iş yerinde greve çıkılacağı belirtildi.

Grev kararı asmak için fabrikaya gelen Petrol İş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman ve sendika yöneticileri ile yaklaşık 200 işçi servis yolu üzerinde buluştu. Sabah saat 07.30’da bir araya gelen işçiler, slogan atarak, alkışlar eşliğinde fabrika giriş kapısına yöneldiler. Yürüyüş sırasında, ‘’Zafer direnen emekçinin olacak’’, ‘’Vur vur inlesin işveren dinlesin’’, ‘’Üreten biziz, kazanan biz olacağız’’ şeklinde slogan atan işçilere, gece vardiyasından çıkan işçiler de katıldı ve kalabalık fabrika Müdürlük binası önünde toplandı.

Burada bir konuşma yapan Salih Akduman, direnmekte kararlı olduklarını söyleyerek, ‘’18 Ocak’ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerimiz sonuçlanmayınca, tarafsız ara bulucuya gidildi. Tarafsız ara bulucu raporu da anlaşma zemini sağlayamadı. Çözümsüzlük sonucu grev kararını asmak için burada toplandık. İşveren sesimizi duymuyormuş, biz de sesimizi duyuracağız. Fabrika yönetimi, burada olan gelişmeleri, olumsuzlukları üst yönetime bildirmiyormuş, buna fabrika müdürü de dahil. Hak ettiğimiz parayı istiyoruz, bunu kafalarına yazdıracağız. Burada, biraz daha iyi yaşam, refaha yükselmiş kazanç istiyoruz. Bu sene yapılan kardan dolayı teşekkür yazısı değil, kardan kapsam dışına verildiği gibi pay istiyoruz, bunun eşit dağıtılmasını istiyoruz. Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Bu yolun sonu grevse, grevden çekinmeyeceğiz’’ dedi.

Sendika ile işveren arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde, 80 maddeden 76 ‘sı üzerinde anlaşma yapılmış, ücret, izin ve çalışma saatleri konularında uzlaşma olmamıştı. İş yerinde çalışan kadrolu 9 yıllık işçinin giydirilmiş olarak 1.800 lira civarında ücret aldığı, yeni işe girişlerde de asgari ücretle başlangıç yapıldığı belirtiliyor. Sendika, yüzde 20 ücret artışı ve yıllık seyyanen paket olarak 500 lira iyileştirme istemişti. İşveren ise yüzde 5’lik artışla sözleşmeye öneri vermişti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817