Gübretaş'tan Başiskele'ye 2,5 Milyon TL'lik Okul
Okulun 2.5 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi. 

Gübretaş şirketi, 60. kuruluş yıldönümü anısına İskenderun'da yapılan 960 öğrenci kapasiteli Gübretaş İlköğretim Okulu'ndan sonra Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde de yeni bir ilkokul yaptırıyor. 24 deslikten oluşan 720 öğrenci kapasiteli Başiskele Gübretaş İlkokulu'nun 2013'te tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. 

Kocaeli Valiliği 100. yıl toplantı salonunda okulun protokol imza törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, Gübretaş yöneticileri ile valilik daire müdürleri katıldı. Eğitime yapılan katkıyı çok önemsediklerini söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Her yıl nufusu 40 bin artan bir kentimiz var. Bu da her yıl yeni okul, yeni derslikler demektir. Okullarımızın fiziki alt yapılarını elden geçiriyoruz. Dağınık bina yapısı olan okullarımızı daha sağlam bir hale getiriyoruz. Sosyal donatısı olan ve depreme dayanıklı okullar yapıyoruz. Bu dönüşümde kamu kaynakları yeterli olmuyor. Kocaeli'nde bin 400 derslik inşaatımız var. Yüzde 50'sini işadamlarımız desteğiyle yapıyoruz. Okul yapımında taşın altına elini sokan iş adamlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Artık koridorlar genişletiliyor ve çatılar farklı inşa ediliyor" diyerek okulun önümüzdeki yılın Eylül ayında bitirilmesini istedi. 

Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, Türkiye'nin geleceğinin eğitimle gelişeceğini söyleyerek, "Eğitim alanındaki çalışmalar, Gübretaş'ın sosyal sorumluluk faaliyetlerinin en başında geliyor. Şirketimizin 60. yılını tamamlamış oluyoruz. Böyle anlamlı bir günde, böylesine hayırlı bir projeyi başlatmak gurur verici" dedi. 

Başiskele'ye yapılacak olan Başiskele Gübretaş İlkokulu, 24 derslikten oluşacak. Bodrum, 2 kat ve çatı katından oluşacak olan okul 4 bin 702 metre kare alandan oluşuyor. 2 milyon 500 milyon TL'ye mal olacak okulun arsasını Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. 720 öğrenci kapasiteli olan okul için tahmini bitiş süresi ise 2013 yılı olarak açıklandı.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817