Güçlendirildiği belgelenen orta hasarlılar yıkılmayacak
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli TV’de canlı yayınlanan Ajans9 programında Ersin Karaca’nın kentsel dönüşüm konusundaki sorularını cevapladı. Kentsel dönüşüm projesini, kentin daha yaşanılabilir bir çevreye kavuşturulması olarak tanımlayan Başkan Vekili Zekeriya Özak, ilk olarak orta hasarlı binaların durumu ile ilgili bilgiler verdi. Özak, kentte 3751 orta hasarlı bina olduğunu, bunların 2615 tanesinde güçlendirme çalışması yapılmadığını söyledi.

 

BİRER MİLLİ SERVET

Marmara Depremi’nden sonra güçlendirme çalışması yapılan ancak başta müteahhitlerin SSK pirim borcu olmak üzere çeşitli nedenlerle güçlendirme iskânı alamamış olan 1101 adet bina sahibinin bulunduğunu ifade eden Başkan Vekili Özak, bu insanların mağduriyetinin giderilebilmesi adına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun çözüm konusunda büyük irade beyan ettiğini söyledi. Özak, 31 Aralık 2009 tarihinden önce onarım ve güçlendirmesi yapılan binaların birer milli servet olduğunu, yıkım listesinden çıkarılmasının mümkün olduğunu belirtti.

 

HARÇ VE BELGE İSTENMEYECEK

Başkan Vekili Özak, “1101 adet güçlendirilmiş, onarılmış fakat güçlendirme iskânı almamış bina var. Bunlar yıkılacak olan orta hasarlı binalar listesinde yer alıyor. Son meclis toplantısında, 31 Aralık 2009 yılından önce güçlendirilme yapıldığını belgelendiren yapı sahiplerinden başka belge istenmeksizin ve harç alınmaksızın yapı kullanım belgesi almasını karara bağladık” dedi.

 

31 ARALIK 2012 SON BAŞVURU TARİHİ

Özak, “31 Aralık 2009 tarihinden önce onarım ve güçlendirme yapan vatandaşlar 31.12.2012 tarihine kadar projelerine uygun olarak onarım ve güçlendirme yaptıklarını Proje Kontrol Müşaviri Bürosu (PM) ya da İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nden alacakları teknik rapor ile belgelendirecek. Bu belgeyle ilçe belediye başkanlıklarına başvuru yapılarak yapı kullanım izin belgesi alınacak. Yapı kullanım izni alan bina sahipleri yıkım listesindeki kayıtlarını Kocaeli Valiliği’nden sildirebilecekler” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817