banner2779
banner2752
banner2750

Guguk Kuşu Ankara’da tam not aldı

. Büyükşehir’in Ken Kesey'in ‘Kafesten Bir Kuş Uçtu’ (Guguk Kuşu) adlı oyunu ile katıldığı festivalde Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’ni tamamen dolduran izleyiciler, Şehir Tiyatrosu sanatçılarının performansını dakikalarca ayakta alkışladı. 

 

FESTİVAL KOMİTESİNDEN BÜYÜK ÖVGÜ

Dünyanın en iyi tekstleri arasında gösterilen ve oyunda, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Barış Falay’ın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Randle P. McMurphy rolünü oynayan Ferdi Yıldız başta olmak üzere Eylem Tanrıver, Engin Benli, Aydın Sigalı, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekün, Cemal Aldiç, Taylan Ertuğrul, Mehmet Beyazıt, Aytek Mete Elgün, Volkan Dinç, Talha Kaya, Nuri Karadeniz, Ozan Şahin, Utku Oğuz, Işık Öztorun, Seçil Onur, Nurcan Tural, Senem Akman ve Çağrı Mengüç’ten oluşan Şehir Tiyatrosu ekibine festival komitesi ve tiyatro eleştirmenlerinden de büyük övgü geldi.

 

DELİ KİMDİR, HANGİMİZ DELİYİZ?

Yunus Emre Bozdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı oyunda tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yapan ve teşhis için akıl hastanesine gönderilen Randle P. McMurphy özelinde “Deli kimdir? Delileri sistem mi yaratır? Hangimiz deliyiz ya da akıllı” sorularına yanıt aranılıyor. Oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi Bozdoğan, ışık tasarımı ise Cafer Yiğiter'e ait. Müziklerini Fatih Veli Ölmez'in yaptığı oyunun dramaturg ve Yönetmen yardımcılığını Sündüz Haşar, hareket düzenini ise Cihan Yöntem üstlenmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751