GÜLSEN DEMİRTÜRK AVRUPA İKİNCİSİ OLDU
 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası, Kıbrıs Rum Kesimi Limasol şehrinde başladı. Spiros Kiprianu Spor Salonu'ndaki Avrupa Şampiyonasına millilerimiz fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcularından Dünya şampiyonu Eray Şamdan ile Türkiye şampiyonu Gülsen Demirtürk’ün de aralarında yer aldığı milliler, tatami de rakiplerine geçit vermedi.

YUNAN VE RUS’U YENDİ

54 kiloda tatamiye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcularından Gülsen Demirtürk, birbirinden güçlü rakipleri yenerek Avrupa ikincisi olmayı başardı. Ümitler kategorisinde tatamiye çıkan Gülsen Demirtürk, ilk maçında Yunanlı Evridiki Biba ile karşılaştı. Yunanlı rakibinin 3-1 gerisindeyken, maçın bitime sayılı saniyeler kala ard arda puanlar alan Gülsen, karşılaşmayı 4-3 kazanarak bir üst tura yükseldi. İkinci turda Rus Liana İmnadze ile eşleşen Gülsen Rus rakibini de 2-0 yenerek üçüncü tura yükseldi.

AVRUPA’DAKİ EN İYİ DERECESİ

Üçüncü turda İspanyol Andrea Garcia ile 0-0 berabere kalan Büyükşehir Kağıtsporlu Gülsen Demirtük, karşılaşmada daha atak olduğu için hakemlerin kararıyla bir üst tura yükseldi. Üçüncü turda olduğu gibi, çeyrek final karşılaşmasında da Slovenyalı Ursa Haberl ile 1-1 berabere kalan Gülsen Demirtük yine hakem kararıyla finale yükseldi. Final karşılaşmasında Ukraynalı Diana Shostakla eşleşen Gülsen Demirtük karşılaşmayı Yunan hakeminde taraflı tutumuyla 4-0 kaybetti. Demirtürk, Türkiye’nin ardından kariyerinin ilk Avrupa derecesini yaparak Avrupa ikincisi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817